Kalender

 • 18. juni - 22. juni 2019

  A Midsummer Night's Dream - teaterforestilling i Botanisk Have

  Oplev en fortryllende sommeraften i Botanisk Have, hvor magien vækkes til live med After Hours Theatre Companys produktion af A MIDSUMMER NIGHT’S DREAM af William Shakespeare.

  » Læs mere

 • 25. juni 2019, kl. 17:00-19:00

  VIP rundvisning og ølsmagning i Botanisk Have - m. brygger Per Kølster

  Til dette VIP arrangement kommer du dels på en rundvisning i Botanisk Have med naturvejleder og formidler Mia Lindegaard Pedersen, dels på en spændende rundtur i Den Nordiske Ølhave i selskab med brygger Per Kølster, der undervejs vil fortælle om sine erfaringer med havens mange arter og det botaniske univers, som brygningen er så nøje knyttet til. Vi afslutter med en ølsmagning med to forskellige øl - som det hører sig til i en ølhave.

  » Læs mere

 • 26. juni 2019, kl. 16:30-18:00

  Rundvisning i Botanisk Have

  Kom på rundvisning i byens smukkeste oase, Botanisk Have, på en guidet tur i Danmarks største levende plantesamling. Her om sommeren er haven i fuldt flor, og på turen kommer man rundt til en perlerække af de planter, der står flottest netop nu, både udendørs og inde i nogle af de frodige væksthuse.

  » Læs mere

 • 30. juni 2019, kl. 16:30-18:00

  Søndagsrundvisning i Botanisk Have

  Kom på rundvisning i byens smukkeste oase, Botanisk Have, på en guidet tur i Danmarks største levende plantesamling. Her om sommeren er haven i fuldt flor, og på turen kommer man rundt til en perlerække af de planter, der står flottest netop nu, både udendørs og inde i nogle af de frodige væksthuse.

  » Læs mere

 • 13. august 2019, kl. 17:00-18:00

  Fashionably Lates: Blomsters betydning i mode og tekstil

  [ FOREDRAG ] Siden 1500-tallet, hvor viden om botanik spredtes i de kulturbærende dele af samfundet, har blomster i tekstil og mode været et udødeligt motiv. Med udgangspunkt i Designmuseum Danmarks samlinger af mode og tekstil viser museumsinspektør Kirsten Toftegaard eksempler på brugen af blomster, der foruden skønhed og dekorative kvaliteter også kan have symbolsk betydning og være bærer af budskaber.

  » Læs mere

 • 17. august 2019, kl. 11:00-16:00

  Veras upcycling workshop

  Tag med 17. august, når Veras inviterer til upcycling workshop på Geologisk Museum i forbindelse med udstillingen ‘Fashioned from Nature’. I Per Kirkebys smukt dekorerede rotunde kan du lære, hvordan du syr din egen mulepose af overskydende tekstiler, og hvordan du pimper en gammel mulepose med naturlige materialer.

  » Læs mere

 • 20. august 2019, kl. 19:00-20:30

  Er gamle klude genbrugsguld?

  [ JORDEN KALDER ] Interessen for tøjbytte, genbrug og vintagemode er eksploderet de seneste år. Men ideerne stiller samtidig høje krav til vores forbrugsmønstre, til distribution, til hvordan tøjet produceres og anvendes, når de på et tidspunkt smides ud. Spørgsmålene er mange: Er vi overhovedet villige til at gå i genbrugstøj? Er industrien villig til at producere slidstærkt tøj, der kan genbruges i flere generationer? Er gamle klude jordens genbrugsguld?

  » Læs mere

 • 22. august 2019, kl. 17:00-18:00

  Fashionably Lates: Camouflage fra skyttegrav til storbyjunglen

  [ FOREDRAG ] Hvorfor er camouflage blevet et tilbagevendende tema i nyere tids mode? Ud over at have klare associationer til militæret er camouflage-looket uløseligt forbundet med revolution, modstandskamp og det skær af mystik, som omgiver guerillaen. I aftenens foredrag guider Michael A. Langkjær os igennem camouflagens historie – fra skyttegrav til storbyjunglen.

  » Læs mere

 • 25. august 2019, kl. 11:00-16:00

  Veras tøjbytte- og vintagemarked

  Tag med 12. maj og 25. august, når Veras inviterer til bæredygtigt vintage- og tøjbyttemarked på Geologisk Museum i forbindelse med særudstillingen ‘Fashioned from Nature’. Tøjbyttemarkedet foregår i museets gård eller den smukt dekorerede Per Kirkeby rotunde. Her kan du bytte dit eget tøj til nyt eller shoppe unikke, grønne vintage-fund og kickstarte din egen bæredygtige garderobe.

  » Læs mere

 • 4. september 2019, kl. 19:00-21:15

  Sissel-Jo Gazan & Christine Stabell Benn

  [ VIN & VIDENSKAB ] I denne særudgave af Vin & Videnskab præsenterer vi den prisvindende forfatter Sissel Jo-Gazan og professor i Global Health, overlæge og vaccineforsker Christine Stabell Benn.

  » Læs mere