Kalender

Søg i arrangementer

 • 4. aug. - 16. aug. 2020

  A Midsummer Night's Dream – teaterforestilling i Botanisk Have

  Oplev Botanisk Have på en ny og fortryllende måde, når After Hours Theatre Company forvandler den gamle haves sø, stier og skjulesteder til scenen for William Shakespeares fortælling A MIDSUMMER NIGHT'S DREAM.

  » Læs mere

 • 17. sept. 2020, kl. 19.00-20.30

  Brænder vi fremtiden af?

  [ Debat: JORDEN KALDER ]  Vi bruger naturens ressourcer hurtigere, end de gendannes. Hvis vi fortsætter i samme hast, får det alvorlige konsekvenser for fremtiden og de kommende generationers handlemuligheder. Hvilken arv efterlader nutidens klimapolitik, og er det retfærdigt overfor alle dem, der kommer efter os?

  » Læs mere

 • 23. sept. 2020, kl. 19.00-21.15

  Danmarks vilde pattedyr

  [Foredrag med Vin & Videnskab ] Museet inviterer indenfor til en aften med Vin og Videnskab i selvskab med fire af Danmarks førende pattedyrforskere, som vil berette om, hvad deres mangeårige feltarbejde har afsløret om hhv. ræven, grævlingen, pindsvinet og vores helt egen syvsover, den sjældne hasselmus.

  » Læs mere

 • 7. okt. 2020, kl. 19.00-21.15

  Virus

  [ Foredrag med VIN & VIDENSKAB ] Hvor langt er man nået i udviklingen af en vaccine mod Covid-19? Hvad har vi lært om virussen? Kom med til en aften i selvskab med Vin & Videnskab, når professor, overlæge og virusforsker Anders Fomsgaard giver et grundigt indblik i den nyeste viden om Coronavirus-pandemien. 

  » Læs mere

 • 20. okt. 2020, kl. 19.00-20.30

  Zoonosernes årti?

  [ Debat: JORDEN KALDER ]  Corona lammede store dele af verden tidligere på året. Vores system var ikke beredte på en sygdom, og derfor lukkede vi samfundet ned for en stund. Corona udsprang fra dyr, men spredte sig som den usynlige fjende til mennesker.

  Zoonoser har potentialet for at danne ødelæggende pandemier, og meget tyder på, at vores hensynsløse tilgang til naturen blotter mennesket. Zoonoser har altid været en overhængende fare mod det menneskelige samfund, men antallet af nyopståede zoonoser er firedoblet i løbet af det seneste halve århundrede, som effekt af vores udnyttelse af naturen. Denne aften debatterer et panel af ekspreter i samspil med publikum, hvordan vi måske er nødt til at håndtere biodiversitetskrisen som en sundhedsfare.

  » Læs mere

 • 21. okt. 2020, kl. 19.00-21.15

  Rusmidler og videnskab

  [ Foredrag med VIN & VIDENSKAB ] Vi har samlet fire eksperter, der skal fortælle om nogle af de nyeste og mest interessante resultater af forskningen i psykedeliske stoffer, når Statens Naturhistoriske Museum inviterer indenfor til en aften med Vin og Videnskab.

  » Læs mere

 • 28. okt. 2020, kl. 19.00-21.15

  Chasing Volcanoes

  [ Foredrag med VIN & VIDENSKAB / Science talk ]  Tonight, award-winning professor of volcanology Clive Oppenheimer will talk about his exploration of active volcanoes around the world and give us insights into how far volcanologists have come in understanding the dynamics of volcanos and being able to predict eruptions.

  » Læs mere

 • 4. nov. 2020, kl. 19.00-21.15

  Arktis og Antarktis – Ekspeditioner til verdens ende

  [ Foredrag med VIN & VIDENSKAB ] Kom med, når fire forskere, der alle har været på spændende videnskabelige ekspeditioner til polarområderne inden for de seneste år, tager os med på deres rejse til Arktis og Antarktis. 

  » Læs mere

 • 11. nov. 2020, kl. 19.00-21.15

  Space – lyn, galakser, rumjura og marsbaser

  [ Foredrag med VIN & VIDENSKAB ] Mød os i rummet! Statens Naturhistoriske Museum inviterer indenfor til en aften med Vin og Videnskab, hvor det bla. skal handle om rumjura, rumarkitektur og ny forskning indenfor galakser, stjerner og sorte huller.

  » Læs mere

 • 17. nov. 2020, kl. 19.00-20.30

  En opskrift på fremtiden: Kan vi lave sund mad til en sund planet?

  [ Debat: JORDEN KALDER ] Kan vi lave sund mad, der kan brødføde alle på en sund planet? Denne aften debatterer et panel af eksperter i samspil med publikum, hvordan det gode madliv ser ud, når vi skal følge de officielle kostråd, reducere madspild og skære ned på rødt kød, alkohol og søde sager?

  » Læs mere