Kalender

Søg i arrangementer

 • 7. okt. 2020, kl. 19.00-21.15

  Virus

  [ Foredrag med VIN & VIDENSKAB ] Hvor langt er man nået i udviklingen af en vaccine mod Covid-19? Hvad har vi lært om virussen? Kom med til en aften i selvskab med Vin & Videnskab, når professor, overlæge og virusforsker Anders Fomsgaard giver et grundigt indblik i den nyeste viden om Coronavirus-pandemien. 

  » Læs mere

 • 20. okt. 2020, kl. 19.00-20.30

  Zoonosernes årti?

  [ Debat: JORDEN KALDER ] Corona har lammet store dele af verden i 2020. Vores system var ikke beredt på en sygdom, og derfor lukkede vi samfundet ned for en stund. Corona udsprang fra dyr, men spredte sig som den usynlige fjende til mennesker.

  Zoonoser har potentialet for at danne ødelæggende pandemier, og meget tyder på, at vores hensynsløse tilgang til naturen blotter mennesket. Zoonoser har altid været en overhængende fare mod det menneskelige samfund, men antallet af nyopståede zoonoser er firedoblet i løbet af det seneste halve århundrede, som effekt af vores infiltrering af naturen. Denne aften debatterer et panel af ekspreter i samspil med publikum, hvordan vi måske er nødt til at håndtere biodiversitetskrisen som en sundhedsfare.

  » Læs mere

 • 21. okt. 2020, kl. 19.00-21.15

  Rusmidler og videnskab

  [ Foredrag med VIN & VIDENSKAB ] Vi har samlet fire eksperter, der skal fortælle om nogle af de nyeste og mest interessante resultater af forskningen i psykedeliske stoffer, når Statens Naturhistoriske Museum inviterer indenfor til en aften med Vin og Videnskab.

  » Læs mere

 • 28. okt. 2020, kl. 19.00-21.15

  Chasing Volcanoes

  [ Foredrag med VIN & VIDENSKAB / Science talk ] Tonight, award-winning professor of volcanology Clive Oppenheimer will talk about his exploration of volcanoes around the world and give us insights into how far volcanologists have come in understanding how volcanoes work, and how their eruptions have acted to change history.

  » Læs mere

 • 4. nov. 2020, kl. 19.00-21.15

  Arktis og Antarktis – Ekspeditioner til verdens ende

  [ Foredrag med VIN & VIDENSKAB ] Kom med, når fire forskere, der alle har været på spændende videnskabelige ekspeditioner til polarområderne inden for de seneste år, tager os med på deres rejse til Arktis og Antarktis. 

  » Læs mere

 • 11. nov. 2020, kl. 19.00-21.15

  Space – lyn, galakser, rumjura og marsbaser

  [ Foredrag med VIN & VIDENSKAB ] Mød os i rummet! Statens Naturhistoriske Museum inviterer indenfor til en aften med Vin og Videnskab, hvor det bla. skal handle om rumjura, rumarkitektur og ny forskning indenfor galakser, stjerner og sorte huller.

  » Læs mere

 • 17. nov. 2020, kl. 19.00-20.30

  En opskrift på fremtiden: Kan vi lave sund mad til en sund planet?

  [ Debat: JORDEN KALDER ] Kan vi lave sund mad, der kan brødføde alle på en sund planet? Denne aften debatterer et panel af eksperter i samspil med publikum, hvordan det gode madliv ser ud, når vi skal følge de officielle kostråd, reducere madspild og skære ned på rødt kød, alkohol og søde sager.

  » Læs mere

 • 18. nov. 2020, kl. 19.00-21.15

  Vindue til fortiden

  [ Foredrag med VIN & VIDENSKAB ] Denne aften hylder vi banebrydende forskning og interessante opdagelser fra fortiden med vin og spændende foredrag i selskab med fire førende danske forskere.

  » Læs mere

 • 25. nov. 2020, kl. 19.00-21.30

  Videnskabsgalla

  [ VIN & VIDENSKAB ] For 13. år i træk inviterer Statens Naturhistoriske Museum til Videnskabsgalla. Det foregår i de smukke rammer i Universitetets Festsal på Frue Plads, hvor der vil være en perlerække af spændende foredrag og lækre bobler i pausen.

  » Læs mere