Kalender

 • 4. september 2019, kl. 19:00-21:15

  Sissel-Jo Gazan & Christine Stabell Benn

  [ VIN & VIDENSKAB ] I denne særudgave af Vin & Videnskab præsenterer vi den prisvindende forfatter Sissel Jo-Gazan og professor i Global Health, overlæge og vaccineforsker Christine Stabell Benn.

  » Læs mere

 • 11. september 2019, kl. 19:00-21:15

  Månen tur/retur

  [ VIN & VIDENSKAB ] For at markere 50-året for Apollo 11, den første bemandede månelanding, sætter vi fokus på vores nærmeste nabo i solsystemet. Det skal handle om forskning i Månens skjulte indre og om månemissionerne.

  » Læs mere

 • 18. september 2019, kl. 19:00-21:15

  Fremtiden kommer

  [ VIN & VIDENSKAB ] Fremtiden kommer. Og det går stærkt! Vi har bedt fire kloge eksperter om at kigge i krystalkuglen og give deres bud på, hvor vi er på vej hen. Det skal handle om kunstig intelligens, robotter, det genredigerede menneske og den ultimative fremtid, solsystemets endeligt.

  » Læs mere

 • 20. september - 22. september 2019

  Geologiens Dage på Statens Naturhistoriske Museum

  Hvert år i september afholdes Geologiens Dage i hele landet. På Statens Naturhistoriske Museum kan du også opleve geologien, forskningen og fortællingerne om alt det der ligger under vores fødder.

  » Læs mere

 • 2. oktober 2019, kl. 19:00-21:15

  Zoologi: Sidste nyt fra forskningsfronten

  [ VIN & VIDENSKAB ] Dværgelefanter, brune bjørne, kameler, kænguruer, frøer, geparder, jordegern, moskusokser, antiloper, edderkopper og zebraer. De dyr er alle på programmet, når fire eksperter fortæller om deres forskning inden for felter som genetik, fysiologi, adfærd, evolution og kemi.

  » Læs mere

 • 23. oktober 2019, kl. 19:00-21:15

  Frans de Waal

  [ VIN & VIDENSKAB ] Dr. Frans de Waal has spent four decades at the forefront of animal research and is one of the world’s most acclaimed primatologists. Besides having had his research published in leading scientific journals such as Science and Nature he is known for his numerous popular books that have been translated into more than 20 languages.

  » Læs mere

 • 30. oktober 2019, kl. 19:00-21:15

  Lydenes videnskab

  [ VIN & VIDENSKAB ] Vi omgives af lyde alle døgnets timer. Alligevel har man aldrig før lavet en grundig undersøgelse af lydlandskabet omkring os, både naturens og de menneskeskabte lyde.

  » Læs mere

 • 6. november 2019, kl. 19:00-21:15

  Kæmpekrateret i Grønland, asteroider og truslen fra rummet

  [ VIN & VIDENSKAB ] Med på det berømte tidsskift Science’s liste over de ti største videnskabelige gennembrud i 2018 var den overraskende opdagelse af et kæmpekrater under Grønlands indlandsis. Krateret stammer fra et nedslag af en asteroide på størrelse med et bjerg

  » Læs mere

 • 13. november 2019, kl. 19:00-21:15

  Jason Box

  [ VIN & VIDENSKAB ] Jason Box is professor in glaciology and a renowned expert in the Greenland ice sheet (Indlandsisen) and climate changes. He has participated in 30 scientific expeditions to Greenland, been a lead author of several significant reports on climate changes in the Arctic and regularly appears in the media around the world debating climate issues.

  » Læs mere

 • 27. november 2019, kl. 19:00-21:30

  Videnskabsgalla

  [ VIN & VIDENSKAB ] For 12. år i træk inviterer Statens Naturhistoriske Museum til Videnskabsgalla. Det foregår i de smukke rammer i Universitetets Festsal på Frue Plads. I år byder vi på otte førende forskere fra Københavns Universitet, der præsenterer en perlerække af årets mest spændende videnskabelige opdagelser, erkendelser og hændelser. I pausen serveres et glas bobler.

  » Læs mere