Kalender

 • 5. marts 2020, kl. 16:30-18:00

  Rundvisninger i Botanisk Have

  Dagens tema: Naturens partnerskaber og symbioser

  Oplev Botanisk Have og det berømte victorianske Palmehus fra 1874 på en guidet tur rundt til Danmarks største videnskabelige samling af planter fra hele verden – heriblandt arter, som enten er truede eller udryddede i naturen.

  » Læs mere

 • 11. marts 2020, kl. 16:30-18:00

  Rundvisninger i Botanisk Have

  Dagens tema: Bionik - inspiration fra naturens verden

  Oplev Botanisk Have og det berømte victorianske Palmehus fra 1874 på en guidet tur rundt til Danmarks største videnskabelige samling af planter fra hele verden – heriblandt arter, som enten er truede eller udryddede i naturen.

  » Læs mere

 • 11. marts 2020, kl. 19:00-21:15

  Rusmidler og videnskab

  [ Foredrag med VIN & VIDENSKAB ] Vi har samlet fire eksperter, der skal berette om nogle af de nyeste og mest interessante resultater af forskningen i psykedeliske stoffer. Det indbefatter studier af, hvad der rent faktisk sker i hjernen, når man indtager psykedelika, og i hvilke sammenhænge stofferne har gavnlige medicinske virkninger. Desuden skal vi høre om praktiske erfaringer med brugen af medicinsk cannabis til smertebehandling. Og så skal det handle om 'psykedelisk medicin fra naturen' set fra et etnobotanisk perspektiv.

  » Læs mere

 • 18. marts 2020, kl. 19:00-21:15

  August Krogh og H.C. Ørsted

  [ Foredrag med VIN & VIDENSKAB ] 2020 er mærkeår for to af de allerstørste danske videnskabsfolk: August Krogh og H.C. Ørsted. Det er 100 år siden, at August Krogh modtog Nobelprisen, og det er 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen. Det markerer vi med et arrangement, der hylder dem begge.

  » Læs mere

 • 19. marts 2020, kl. 16:30-18:00

  Rundvisninger i Botanisk Have

  Dagens tema: Plantedufte

  Oplev Botanisk Have og det berømte victorianske Palmehus fra 1874 på en guidet tur rundt til Danmarks største videnskabelige samling af planter fra hele verden – heriblandt arter, som enten er truede eller udryddede i naturen.

  » Læs mere

 • 25. marts 2020, kl. 19:00-21:15

  Mars 2020

  [ Foredrag med VIN & VIDENSKAB ] Hvor 2019 stod i Månens tegn, så er 2020 det helt store Mars-år. Ikke færre end fire lande/rumfartsorganisationer planlægger at sende missioner af sted mod vores røde naboplanet, der i blandt NASA med deres Mars 2020, som to af aftenens foredragsholdere er involveret i. Dette sker bl.a. for at søge svar på det helt store spørgsmål: Har der været, og er der måske endnu, liv på Mars? Og så er missionerne også endnu et skridt i retning af at sende mennesker til Mars.

  » Læs mere

 • 29. marts 2020, kl. 15:00-16:30

  Rundvisninger i Botanisk Have

  Dagens tema: Planternes forunderlige tilpasninger

  Oplev Botanisk Have og det berømte victorianske Palmehus fra 1874 på en guidet tur rundt til Danmarks største videnskabelige samling af planter fra hele verden – heriblandt arter, som enten er truede eller udryddede i naturen.

  » Læs mere

 • 1. april 2020, kl. 16:30-18:00

  Rundvisninger i Botanisk Have

  Dagens tema: Træer

  Oplev Botanisk Have og det berømte victorianske Palmehus fra 1874 på en guidet tur rundt til Danmarks største videnskabelige samling af planter fra hele verden – heriblandt arter, som enten er truede eller udryddede i naturen.

  » Læs mere

 • 9. april 2020, kl. 16:30-18:00

  Rundvisninger i Botanisk Have

  Dagens tema: Klimaforandringer

  Oplev Botanisk Have og det berømte victorianske Palmehus fra 1874 på en guidet tur rundt til Danmarks største videnskabelige samling af planter fra hele verden – heriblandt arter, som enten er truede eller udryddede i naturen.

  » Læs mere

 • 15. april 2020, kl. 16:30-18:00

  Rundvisninger i Botanisk Have

  Dagens tema: Vilde, vidunderlige Danmark: Planterne i skoven

  Oplev Botanisk Have og det berømte victorianske Palmehus fra 1874 på en guidet tur rundt til Danmarks største videnskabelige samling af planter fra hele verden – heriblandt arter, som enten er truede eller udryddede i naturen.

  » Læs mere