Kalender – Københavns Universitet

SNM > Kalender

Kalender

    1 2 3    
 • 6. marts 2019, kl. 19:00-21:15

  Tarmen: Det hotteste sted i kroppen

  [ VIN & VIDENSKAB ] Tarmen er det hotteste sted i kroppen i disse år. Der er sket en eksplosion i undersøgelser af og publikationer om tarmen og dens bakteriers kæmpe betydning for vores helbred og måske oven i købet vores psyke. » Læs mere

 • 9. marts 2019, kl. 15:30-17:00

  Familierundvisning på Zoologisk Museum efter lukketid

  Oplev det stemningsfulde Zoologisk Museum efter lukketid på en guidet tur specielt henvendt til børnefamilier. Vi kommer rundt til en stribe af museets highlights, inklusiv Danmarks eneste ægte kæmpedinosaur, Misty, og den berømte hvalkælder, som normalt er lukket for publikum. » Læs mere

 • 12. marts 2019, kl. 16:30-18:00

  Rundvisning på Zoologisk Museum efter lukketid

  Oplev det stemningsfulde Zoologisk Museum efter lukketid på en guidet tur rundt til en stribe af museets highlights, inklusiv Danmarks eneste ægte kæmpedinosaur, Misty, og den berømte hvalkælder, som normalt er lukket for publikum. » Læs mere

 • 13. marts 2019, kl. 19:00-21:15

  Viking

  [ VIN & VIDENSKAB ] Vores syn på vikingerne er konstant i forandring takket være nye arkæologiske fund og analysemetoder, som i kombination med eksisterende viden og historiske kilder kan løfte sløret for en af den mest berømte perioder i vores forhistorie. » Læs mere

 • 20. marts 2019, kl. 19:00-21:15

  Hjernen – på sporet af os selv

  [ VIN & VIDENSKAB ] Hvorfor er vi dem, vi er? Hvordan fungerer vores erindringer og selvforståelse? Hvad ligger bag vores skiftende sindsstemninger? Det er nogle af de store spørgsmål, som aftenens to foredragsholdere forsøger at være med til at besvare med deres forskning. » Læs mere

 • 23. marts 2019, kl. 15:30-17:00

  Familierundvisning på Zoologisk Museum efter lukketid

  Oplev det stemningsfulde Zoologisk Museum efter lukketid på en guidet tur specielt henvendt til børnefamilier. Vi kommer rundt til en stribe af museets highlights, inklusiv Danmarks eneste ægte kæmpedinosaur, Misty, og den berømte hvalkælder, som normalt er lukket for publikum. » Læs mere

 • 27. marts 2019, kl. 16:30-18:00

  Rundvisning på Zoologisk Museum efter lukketid

  Oplev det stemningsfulde Zoologisk Museum efter lukketid på en guidet tur rundt til en stribe af museets highlights, inklusiv Danmarks eneste ægte kæmpedinosaur, Misty, og den berømte hvalkælder, som normalt er lukket for publikum. » Læs mere

 • 3. april 2019, kl. 19:00-21:15

  Dybhavsekspeditioner og hvalforskning

  [ VIN & VIDENSKAB ] I aften skal vi til havs og i dybet med to danske professorer, begge internationalt anderkendt for deres forskning. Dybhavsforsker Ronnie Glud skal fortælle om nylige videnskabelige ekspeditioner til nogle af Jordens dybeste havkløfter, og Peter Teglberg Madsen skal berette om, hvordan han med højteknologisk udstyr undersøger, hvad der gør visse havpattedyr i stand til at foretage timelange dyk i dybhavet og jage i komplet mørke. » Læs mere

 • 4. april 2019, kl. 19:00-20:30

  Vil vi leve i en verden uden bier?

  [ JORDEN KALDER ] Bier er en vigtig del af økosystemet, hvor de sørger for bestøvningen af en lang række afgrøder. De vilde bier er imidlertid i kraftig tilbagegang, og verden er i fare for at havne i store bestøvningsproblemer. Hvis alle bierne pludselig forsvandt, ville mange af de fødevarer forsvinde. Samtidigt ville det have gennemgribende indflydelse på den globale biodiversitet! Spørgsmålet er derfor ikke kun, om vi vil leve i en verden uden bier – men om, hvad vi kan gøre for at forhindre det? » Læs mere

 • 6. april 2019, kl. 15:30-17:00

  Familierundvisning på Zoologisk Museum efter lukketid

  Oplev det stemningsfulde Zoologisk Museum efter lukketid på en guidet tur specielt henvendt til børnefamilier. Vi kommer rundt til en stribe af museets highlights, inklusiv Danmarks eneste ægte kæmpedinosaur, Misty, og den berømte hvalkælder, som normalt er lukket for publikum. » Læs mere

    1 2 3