Kalender

 • 30. oktober 2019, kl. 19:00-21:15

  Lydenes videnskab

  [ VIN & VIDENSKAB ] Vi omgives af lyde alle døgnets timer. Alligevel har man aldrig før lavet en grundig undersøgelse af lydlandskabet omkring os, både naturens og de menneskeskabte lyde.

  » Læs mere

 • 5. november 2019, kl. 16:30-18:00

  Rundvisning i Botanisk Have

  Oplev Botanisk Have og det berømte victorianske Palmehus fra 1874 på en guidet tur rundt til Danmarks største videnskabelige samling af planter fra hele verden – heriblandt arter, som enten er truede eller udryddede i naturen.

  » Læs mere

 • 6. november 2019, kl. 19:00-21:15

  Kæmpekrateret i Grønland, asteroider og truslen fra rummet

  [ VIN & VIDENSKAB ] Med på det berømte tidsskift Science’s liste over de ti største videnskabelige gennembrud i 2018 var den overraskende opdagelse af et kæmpekrater under Grønlands indlandsis. Krateret stammer fra et nedslag af en asteroide på størrelse med et bjerg

  » Læs mere

 • 12. november 2019, kl. 19:00-20:30

  Løser vi klimakrisen med at uddele kondomer?

  [ JORDEN KALDER ] Udover indsatser for bæredygtigt forbrug kan en anden indsats handle om at begrænse den globale befolkningstilvækst, men kan vi gøre det uden at kollidere med basale menneskerettigheder? - løser vi klimakrisen ved at uddele kondomer?

  » Læs mere

 • 13. november 2019, kl. 16:30-18:00

  Rundvisning i Botanisk Have

  Oplev Botanisk Have og det berømte victorianske Palmehus fra 1874 på en guidet tur rundt til Danmarks største videnskabelige samling af planter fra hele verden – heriblandt arter, som enten er truede eller udryddede i naturen.

  » Læs mere

 • 13. november 2019, kl. 19:00-21:15

  Jason Box

  [ VIN & VIDENSKAB ] Jason Box is professor in glaciology and a renowned expert in the Greenland ice sheet (Indlandsisen) and climate changes. He has participated in 30 scientific expeditions to Greenland, been a lead author of several significant reports on climate changes in the Arctic and regularly appears in the media around the world debating climate issues.

  » Læs mere

 • 19. november 2019, kl. 16:30-18:00

  Rundvisning i Botanisk Have

  Oplev Botanisk Have og det berømte victorianske Palmehus fra 1874 på en guidet tur rundt til Danmarks største videnskabelige samling af planter fra hele verden – heriblandt arter, som enten er truede eller udryddede i naturen. Dagens tema: Planternes ekstreme tilpasninger.

  » Læs mere

 • 24. november 2019, kl. 15:00-16:30

  Rundvisning i Botanisk Have

  Oplev Botanisk Have og det berømte victorianske Palmehus fra 1874 på en guidet tur rundt til Danmarks største videnskabelige samling af planter fra hele verden – heriblandt arter, som enten er truede eller udryddede i naturen.

  » Læs mere

 • 27. november 2019, kl. 16:30-18:00

  Rundvisning i Botanisk Have

  Oplev Botanisk Have og det berømte victorianske Palmehus fra 1874 på en guidet tur rundt til Danmarks største videnskabelige samling af planter fra hele verden – heriblandt arter, som enten er truede eller udryddede i naturen.

  » Læs mere

 • 27. november 2019, kl. 19:00-21:30

  Videnskabsgalla

  [ VIN & VIDENSKAB ] For 12. år i træk inviterer Statens Naturhistoriske Museum til Videnskabsgalla. Det foregår i de smukke rammer i Universitetets Festsal på Frue Plads. I år byder vi på otte førende forskere fra Københavns Universitet, der præsenterer en perlerække af årets mest spændende videnskabelige opdagelser, erkendelser og hændelser. I pausen serveres et glas bobler.

  » Læs mere