Rundvisning i Botanisk Have i København

Særrundvisning i Botanisk Have: Plantemedicin – fra myter og overtro til nutidens forskning

Særrundvisning i Botanisk Have: Plantemedicin – fra myter og overtro til nutidens forskning

Særrundvisning i Botanisk Have: Plantemedicin – fra myter og overtro til nutidens forskning

Plantemedicin – fra myter og overtro til nutidens forskning

SÆRRUNDVISNING I BOTANISK HAVE

På denne  særrundvisning i Botanisk Have, skal vi blive klogere på, hvordan planter er blevet brugt medicinsk. Vi sætter fokus på vores kulturelle og historiske relation til landet, landbruget og naturen.

Selvom den danske jord primært er blevet dyrket for at få fødevarer og foder, findes der også enkelte steder, hvor det var planternes medicinske egenskaber, der var målet med dyrkningen. I 1600 blev Botanisk Have grundlagt af Christian IV som en medicinsk urtehave fortrinsvist med skandinaviske arter. Sidenhen er der kommet eksotiske arter til og havens formål har ændret sig mod bevarelse og beskyttelse af vilde og truede planter fra hele verden.

Kom med på en særlig rundvisning, hvor vi kigger nærmere på både gamle myter, overtro, ritualer fra planternes verden og plantemedicin gennem tiden.

Køb billet

Det praktiske

Dato og tid: 23. maj 2024 kl. 16.30 – 18.00.

Varighed: 1½ time.

Målgruppe: Rundvisningen henvender sig til voksne, men alle er velkomne.

Antal: Der kan være op til 25 deltagere på en rundvisning.

Mødested: Indgang via hovedindgangen til Botanisk Have nær Nørreport Station (Gothersgade 128). Vi mødes foran Botanisk Haves butik. Billetten fremvises ved fremmøde, og rundvisningen starter til tiden. 

Kørestolsbrugere kan desværre ikke deltage på rundvisningerne i Botanisk Have, da ruten går ad trapper i det fredede Palmehus og/eller på stenhøjene i haven.

NB. Det er under normale omstændigheder ikke muligt at bytte eller refundere billetter til rundvisningen. Skulle arrangementet blive aflyst, får du direkte besked via mail fra Billetto, og vi refunderer automatisk billetprisen.Om Botanisk Have – et levende museum

Botanisk Have er et grønt åndehul i hjertet af København, som inviterer til fordybelse i naturens verden. Botanisk Have er anlagt i 1874 efter haveplan fra Landskabsgartner H.A. Flindt og siden renoveret i 2012 af Landskabsarkitekt Jens Hendeliowitz, der bl.a. er kendt for istandsættelserne af slotshaverne ved Fredensborg og Frederiksborg samt Kongens Have i København.

Den gamle have er en del af Statens Naturhistoriske Museum og adskiller sig markant fra andre parker i storbyen ved at være et levende museum med forskning, formidling, undervisning og naturbevarelse som hovedopgaver.