Billede af dyr i sprit fra samlingerne

Forskning og samlinger

Forskning

Billede af forskning på museetVores plads i universet: Livet, jorden, tid & sted. Vores mission er at udføre interdisciplinær, samlingsbaseret forskning med det formål at udvide vores forståelse af de geologiske, biologiske og miljømæssige processer der har formet vores planet og det liv vi finder på den i dag

Samlinger

Billede af hvalskeletterDe nationale naturhistoriske samlinger udgør museets absolutte kerne. De omfatter ca. 14 millioner genstande indsamlet gennem mere end 400 år. De rummer skind, skeletter, dyr i sprit, insekter på nål, planter på herbarieark, fossiler, mineraler, meteoritter og meget mere fra hele verden. Hertil kommer de levende samlinger i Botanisk Have der omfatter ca. 10.000 forskellige plantearter, såsom orkideer, kaktus, kødædende planter og eksotiske træarter. Samlingerne er ikke åbne for publikum.

Samlingsportal

Billede af online samlingsportalStatens Naturhistoriske Museum har 14 millioner genstande indsamlet over 400 år. Vi arbejder løbende med at digitalisere dem. På museets samlingsportal kan du gå på opdagelse mellem flere hundrede tusinde genstande som viser verdens biodiversitet.

Konserveringsenhedens blog

Billede af ny museumsbygningVelkommen til Konserveringsenhedens blog, hvor du kan følge arbejdet med at klargøre udstillinger til Statens Naturhistoriske Museums nye bygning. Her vil du få et indblik i Konserveringsenhedens arbejde med præparation og konservering af tusindevis af vidt forskellige præparater, fra et gigantisk hvalhjerte til en meteorit til et enkelt blad.