Billede af botanisk have

Botanisk Have

Botanisk Have er en del af Statens Naturhistoriske Museum ved Københavns Universitet. 

Haven rummer Danmarks største samling af levende planter og den største samling af præserverede planter i herbariet. Tilknyttet haven er også en spritsamling, en nyttesamling, en vedsamling og en frøsamling.

Besøg haven 

Botanisk Have er af besøgende især kendt for sit smukke haveanlæg, som tiltrækker både særligt planteinteresserede såvel som gæster, der søger et grønt åndehul. Den danner året rundt rammen om vekslende udstillinger og aktiviteter, bl.a. Palmehuset, Sommerfuglehuset og rundvisninger.

Ingen kæledyr

Botanisk Have er fyldt med smukke og sjældne - men også sarte - planter. Dem skal vi passe på, så derfor er det ikke tilladt at tage hunde eller andre kæledyr med i Botanisk Have. Førerhunde er tilladt i haven og udstillingerne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Botanisk Haves formål

Billede af botanisk have

Botanisk Have skal bidrage til at øge vores viden og forståelse for plante- og svamperigets mangfoldighed – og derigennem fremme kendskabet til planter og svampe samt deres bevarelse. Haven skal endvidere styrke interessen for nationale og globale naturværdier.

 

 

Besøgsadresse

Statens Naturhistoriske Museum
Botanisk Have
Gothersgade 128
1123 København K
Tlf: 22 83 65 97

Åbningstider og entré

Se kort over Botanisk Have

Palmehuset

Palmehuset i Botanisk Have

Sommerfuglehuset

Sommerfuglehuset i Botanisk Have

Rundvisning i Botanisk Have

Billede af rundvisninger i botanisk have

Indgangen fra Øster Farimagsgade lukket

Indgangen til Botanisk Have fra Øster Farimagsgade er lukket pga. opførelsen af det nye naturhistoriske museum. Gæster kan i stedet benytte indgangen ved Nørreport Station, Gothersgade 128.