Billede af Palmehuset

Palmehuset

Historisk bygning

Palmehuset ligger midt i Botanisk Have, og fra Palmehusets terrasse er der en pragtfuld udsigt over haven og et kig til Københavns spir og tårne. Her kan du nyde livet i rolige, grønne omgivelser midt i en travl hovedstad, fjernt fra byens støj og trafik. 

Billede af frø i palmehusetDet smukke Palmehus rummer en vigtig del af Statens Naturhistoriske Museums levende samlinger, og med sin centrale beliggenhed udgør huset en grøn oase af subtropiske og tropiske planter. Det fredede Palmehus i Botanisk Have blev opført i 1872-74 med brygger J. C. Jakobsen som en af drivkræfterne bag byggeprojektet. Palmehusets arkitekt var stadsbyggemester Peter Christian Bønecke og består af støbejern og glas. Inspirationen er hentet fra Crystal Palace i London, der blev bygget til Verdensudstillingen i 1852. 

Som en del af et formidlings- og oplevelsesløft i Botanisk Have har Palmehuset og de tilhørende væksthuse undergået en renovering og forvandling, hvor der bl.a. har været fokus på at forbedre formidlingen og indretningen. Statens Naturhistorisk Museum er glade for at kunne byde velkommen i nyrenoverede rammer.

Besøg Palmehuset – en enestående botanisk samling 

Billede af smedjernstrappen i palmehusetI Palmehuset kan du opleve eksotiske og sjældne planter, som vokser i forskellige tropiske og subtropiske miljøer. Oplev blandt andet væksthusene Vandplanter og mangrove, Varme subtroper, Tørre tropiske egne og Middelhavshuset
Kæmpe bambus, store palmer, spektakulære blomster og kødædendeplanter er blot et lille udpluk af den botaniske samling, du kan opleve i Palmehuset.

Du kan desuden besøge Sukkulent- og kaktushuset med planter i alverdens størrelser og former samt Sommerfuglehuset, hvor du henover sommermånederne kan opleve levende sommerfugle. 

Besøgsadresse

Statens Naturhistoriske Museum
Botanisk Have
Gothersgade 128
1123 København K
Tlf: 22 82 94 26

Åbningstider og entré

Se kort over Botanisk Have

Entré til Palmehuset

Voksen: 60 kr. 
Barn (3-17 år): 40 kr. 
Barn (0-2 år): Gratis 
Studerende: 40 kr. (Husk studiekort)
Årskort: Gratis

Billetter kan købes ved Palmehuset i Botanisk Have.

Kufferter og tasker

Kufferter og store tasker må ikke medbringes i Palmehuset inklusiv Sommerfuglehuset.