Billede af Palmehuset

OBS: Kaktus- og Sukkulenthuset i Botanisk Have er i øjeblikket lukket grundet vandskade.

Palmehuset

Historisk bygning

Palmehuset ligger midt i Botanisk Have, og fra Palmehusets terrasse er der en pragtfuld udsigt over haven og et kig til Københavns spir og tårne. Her kan du nyde livet i rolige, grønne omgivelser midt i en travl hovedstad, fjernt fra byens støj og trafik. 

Det smukke victorianske Palmehus rummer en vigtig del af Statens Naturhistoriske Museums levende samlinger, og med sin centrale beliggenhed udgør huset en grøn oase af subtropiske og tropiske planter. Det fredede Palmehus i Botanisk Have blev opført i 1872-74 med brygger J. C. Jakobsen som en af drivkræfterne bag byggeprojektet. Palmehusets arkitekt var stadsbyggemester Peter Christian Bønecke og består af støbejern og glas. Inspirationen er hentet fra Crystal Palace i London, der blev bygget til Verdensudstillingen i 1852.

Besøg Palmehuset – en enestående botanisk samling 

I Palmehuset kan du opleve eksotiske og sjældne planter, som vokser i forskellige tropiske og subtropiske miljøer. Oplev blandt andet væksthusene Vandplanter og mangrove, Varme subtroper, Tørre tropiske egne og Middelhavshuset.

Kæmpe bambus, store palmer, spektakulære blomster og kødædendeplanter er blot et lille udpluk af den botaniske samling, du kan opleve i Palmehuset.

Din billet til Palmehuset inkluderer samtidig et besøg i Kaktus- og Sukkulenthuset samt Sommerfuglehuset, hvor du kan opleve levende sommerfugle flakse rundt blandt orkidéer og ananasplanter henover sommerhalvåret. 

Besøgsadresse

Statens Naturhistoriske Museum
Palmehuset i Botanisk Have
Gothersgade 128
1123 København K

PALMEHUSET ALENE


Voksen: 70 kr.
Barn (3 – 17 år): 40 kr.
Studerende (husk studiekort): 40 kr.


Købes i Palmehusets billetsalg.

 

Sommerhalvåret
1. april – 30. september 

Tirsdag – søndag: 10.00 – 17.00
Mandag i juli og august: 10.00 – 17.00

Entré og billetsalg lukker 15 minutter før Palmehuset.Vinterhalvåret
1. oktober – 31. marts 

Tirsdag – søndag: 10.00 – 15.30
Mandag: lukket

Entré og billetsalg lukker 15 minutter før Palmehuset.


Ekstraordinært åbent:

Mandage i vinterferien (uge 7 og 8), Skærtorsdag, Langfredag, påskedag, 2. påskedag, Kristi himmelfartsdag, pinsedag, 2. pinsedag og mandag i efterårsferien (uge 42): åbningstid følger årstiden ovenfor.


Særlige lukkedage:

24., 25., 26. og 31. december samt 1. januar

 

 

Palmehuset er et fredet væksthus med smalle passager og en smuk – men sart – botaniske samling, og det er derfor ikke muligt at medbringe barnevogne, kufferter og store tasker.

Mad og drikke kan heller ikke medbringes.

 

 

Som privatperson er du velkommen til at fotografere i Botanisk Have og væksthusene.

Bryllupsfotografier i væksthusene er imidlertid ikke tilladt. Det skyldes, at stierne i væksthuse er så smalle, at andre gæster ikke kan passere mens der tages bryllupsbilleder.

I selve Botanisk Have er bryllupsfotografier tilladt, forudsat at du:

  • Kun bruger billederne til privat brug
  • Ikke medbringer stort professionelt udstyr (tripod, flere kameraer, lysrefleksionsskærm etc.)
  • Respekterer andre gæsters privatliv og ikke blokerer stierne
  • Ikke bruger drone til at fotografere


For kommercielle foto- og videooptagelser (f.eks. modeshoots, modeblogs, produktbilleder, musikvideoer og promoveringsfilm) skal der indhentes skriftlig tilladelse fra museet inden optagelsen. Desuden betales et beløb der bl.a. dækker den tid, vi bruger på at forberede og være tilstede under selve optagelsen. Send venligst din forespørgsel til snm@snm.ku.dk.