Billede af Palmehuset

Palmehuset

Historisk bygning

Palmehuset ligger midt i Botanisk Have, og fra Palmehusets terrasse er der en pragtfuld udsigt over haven og et kig til Københavns spir og tårne. Her kan du nyde livet i rolige, grønne omgivelser midt i en travl hovedstad, fjernt fra byens støj og trafik. 

Det smukke victorianske Palmehus rummer en vigtig del af Statens Naturhistoriske Museums levende samlinger, og med sin centrale beliggenhed udgør huset en grøn oase af subtropiske og tropiske planter. Det fredede Palmehus i Botanisk Have blev opført i 1872-74 med brygger J. C. Jakobsen som en af drivkræfterne bag byggeprojektet. Palmehusets arkitekt var stadsbyggemester Peter Christian Bønecke og består af støbejern og glas. Inspirationen er hentet fra Crystal Palace i London, der blev bygget til Verdensudstillingen i 1852.

Besøg Palmehuset – en enestående botanisk samling 

I Palmehuset kan du opleve eksotiske og sjældne planter, som vokser i forskellige tropiske og subtropiske miljøer. Oplev blandt andet væksthusene Vandplanter og mangrove, Varme subtroper, Tørre tropiske egne og Middelhavshuset.

Kæmpe bambus, store palmer, spektakulære blomster og kødædendeplanter er blot et lille udpluk af den botaniske samling, du kan opleve i Palmehuset.

Du kan desuden besøge Sukkulent- og kaktushuset med planter i alverdens størrelser og former samt Sommerfuglehuset, hvor du henover sommermånederne kan opleve levende sommerfugle. 

Besøgsadresse

Statens Naturhistoriske Museum
Botanisk Have
Gothersgade 128
1123 København K
Tlf: 22 82 94 26

Entré til Palmehuset

Voksen: 60 kr. 
Barn (3-17 år): 40 kr. 
Barn (0-2 år): Gratis 
Studerende: 40 kr. (Husk studiekort)
Årskort: Gratis

Billetter kan købes ved Palmehuset i Botanisk Have.

Kufferter og tasker

Kufferter og store tasker må ikke medbringes i Palmehuset inklusiv Sommerfuglehuset.

 

  • Kun bruger billederne til privat brug
  • Ikke medbringer stort professionelt udstyr (tripod, flere kameraer, lysrefleksionsskærm etc.)
  • Respekterer andre gæsters privatliv og ikke blokerer stierne
  • Ikke bruger drone til at fotografere


For kommercielle foto- og videooptagelser (f.eks. modeshoots, modeblogs, produktbilleder, musikvideoer og promoveringsfilm) skal der indhentes skriftlig tilladelse fra museet inden optagelsen. Desuden betales et beløb der bl.a. dækker den tid, vi bruger på at forberede og være tilstede under selve optagelsen. Send venligst din forespørgsel til snm@snm.ku.dk.