Billede af Sommerfuglehuset i Botanisk Have

Sommerfuglehuset i Botanisk Have

Oplev sommerfuglene i sommerhalvåret
16. april – 20. oktober 2024

Sommerfugle

Sommerfuglehuset er en del af Palmehus-komplekset, hvor vi har skabt en eventyrlig kulisse, som du kan træde ind i for at opleve sommerfuglenes liv og forvandling på allernærmeste hold. De levende sommerfugle flakser rundt blandt orkidéer og ananasplanter i sommerhalvåret. Hen over vinteren kan du fortsat opleve den spektakulære botaniske samling i Palmehuset.

billede af sommerfuglSommerfugle er smukke og fantastiske og vækker stor begejstring hos mange. Deres livscyklus har fascineret kunstnere, forfattere og videnskabsfolk siden antikken. De er skoleeksempler på millioner af års evolutionshistorie i samspil med planter og andre dyrearter, hvor udseende og adfærd er resultatet af konstant tilpasning til deres omgivelser. 

billede af puppe

Som indikatorarter giver sommerfuglene os klar besked om, hvordan selv bittesmå ændringer i livsforhold, som for eksempel ganske små temperatursvingninger og manglende adgang til føde, påvirker bestandene. Sommerfugle er meget fintfølende og fortæller os derfor direkte, hvis der er noget galt med naturen.

Mange steder i verden dykker sommerfuglebestandene drastisk, og vi mister utallige dyre- og plantearter med skræmmende hastighed. Mennesket spiller selv en central rolle i denne sammenhæng, og det skal der gøres noget ved.

billede af sommerfugl

Med omkring 10.000 plantearter er Botanisk Have et biodiversitetshotspot, og et åbent og levende laboratorium. Den gamle have er derfor det perfekte sted at bruge den levende natur til at formidle viden, begejstring og forståelse.

billede af sommerfugl

De seneste år har Botanisk Have gennemgået et formidlings- og oplevelsesløft, hvor Sommerfuglehuset er blandt de nyeste initiativer.

Støttet af:


Augustinusfonden logo
15. juni-fonden logo