21. marts 2024

Vi renoverer stierne i Botanisk Have

Renovering

Stierne i Botanisk Have skal renoveres i løbet af de næste par år. Næste etape af projektet begynder den 22. april og varer frem til november 2024. Undervejs vil stierne ved hovedindgangen, butikken og Palmehuset være spærret af i perioder.

Magnolia i Botanisk Have


De eksisterende stier i Botanisk Have skal istandsættes for at kunne håndtere og forbedre tilgængeligheden for havens mange besøgende. Samtidig har en regnvandssimulation vist, at der er behov for at sikre en bedre afvanding af stierne i tilfælde af kraftige regnskyl, som det desværre tyder på, at vi vil opleve flere af i fremtiden.

For at haven kan holde åben for gæster i hele istandsættelsesperioden, forløber renoveringen henover tre etaper frem til 2025. Første etape er veloverstået, og anden etape af projektet starter den 22. april i år. Det betyder, at hovedindgangen, Botanisk Haves butik og området omkring Palmehuset og Sommerfuglehuset vil være spærret af i perioder frem til november 2024.

Vi opdaterer løbende kortet over Botanisk Have, så du altid kan orientere dig inden og under dit besøg, ligesom at ekstra skiltning i haven vil lede besøgende på rette vej.

Botanisk Have er en del af Statens Naturhistoriske Museum og adskiller sig markant fra andre parker i storbyen ved at være et levende museum med forskning, formidling, undervisning og naturbevarelse som hovedopgaver. På grund af havens historie og bevaringsværdi går vi forsigtigt til værks for at passe på de sjældne planter og den fredede have, som har ligget på Østervold siden 1874.

Læs mere om Botanisk Have...

Emner