Billede af fossiler på zoologisk museum

Om os

Statens Naturhistoriske Museum er nationalmuseum for naturhistorien i Danmark. Museet er smukt beliggende i hjørnet af Botanisk Have nær Nørreport Station og består også af Zoologisk Museum på Østerbro.

Samlingerne

Museet har ansvaret for forvaltningen af de nationale naturhistoriske samlinger og den tilknyttede forskning og formidling. Samlingerne udgør museets absolutte kerne. De omfatter ca. 14 mio. genstande indsamlet gennem 400 år, bl.a. skind, skeletter, dyr i sprit, insekter på nål, planter på herbarieark, fossiler, mineraler og meteoritter. Hertil kommer de levende samlinger i Botanisk Have, der omfatter ca. 12.000 forskellige plantearter, såsom orkide, kaktus, kødædende planter og eksotiske træarter.

Ny museumsbygning

Billede af ny naturhistorisk museumsbygning

Om få år får museet en ny museumsbygning. Det nye bygning kommer til at ligge i Botanisk Have i hjertet af København. Det bliver et sted, hvor den tværvidenskabelige forskning får de optimale rammer. Publikum kan vælge imellem en hyggelig gåtur i haven, en visit i det smukke, victorianske Palmehus eller en opdagelsesrejse ind i det nye, store museumsbyggeri.