Billede af Botanisk Have

Om os

Statens Naturhistoriske Museum er nationalmuseum for naturhistorien i Danmark. Museet er smukt beliggende i hjørnet af Botanisk Have nær Nørreport Station og bestod frem til oktober 2022 også af Zoologisk Museum på Østerbro. Zoologisk Museum er nu lukket for publikum, som led i forberedelserne til åbningen af en ny stor museumsbygning, der om nogle år samler hele Statens Naturhistoriske Museum under ét tag i Botanisk Have.

Samlingerne

Museet har ansvaret for forvaltningen af de nationale naturhistoriske samlinger og den tilknyttede forskning og formidling. Samlingerne udgør museets absolutte kerne. De omfatter cirka 14 millioner genstande indsamlet gennem 400 år, blandt andet skind, skeletter, dyr i sprit, insekter på nål, planter på herbarieark, fossiler, mineraler og meteoritter. Hertil kommer de levende samlinger i Botanisk Have, der omfatter cirka 9.000 forskellige plantearter såsom orkide, kaktus, kødædende planter og eksotiske træarter.

Ny museumsbygning

Billede af ny naturhistorisk museumsbygning

Om få år får museet en ny museumsbygning. Den nye bygning kommer til at ligge i Botanisk Have i hjertet af København. Det bliver et sted, hvor den tværvidenskabelige forskning får optimale rammer. Publikum kan vælge mellem en hyggelig gåtur i haven, en visit i det smukke, victorianske palmehus eller en opdagelsesrejse ind i det nye, store museumsbyggeri.