om statens naturhistoriske museumom statens naturhistoriske museumom statens naturhistoriske museum

Om os

Statens Naturhistoriske Museum er nationalmuseum for naturhistorien i Danmark og består i dag af besøgsadresserne Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Have.

Samlingerne

Museet har ansvaret for forvaltningen af de nationale naturhistoriske samlinger og den tilknyttede forskning og formidling. Samlingerne udgør museets absolutte kerne. De omfatter ca. 14 mio. genstande indsamlet gennem 400 år, bl.a. skind, skeletter, dyr i sprit, insekter på nål, planter på herbarieark, fossiler, mineraler og meteoritter. Hertil kommer de levende samlinger i Botanisk Have, der omfatter ca. 12.000 forskellige plantearter, såsom orkide, kaktus, kødædende planter og eksotiske træarter.

Nyt naturhistorisk museum

Om få år får Danmark et nyt nationalt naturhistorisk museum. Det nye museum kommer til at ligge i Botanisk Have i hjertet af København. Det bliver et sted, hvor den tværvidenskabelige forskning får de optimale rammer, og hvor publikum kan vælge imellem en hyggelig gåtur i haven, en visit i det smukke, victorianske Palmehus, et besøg på det gamle Geologisk Museum eller en opdagelsesrejse ind i det nye, store museumsbyggeri, som vi snart vil se rejse sig i hjørnet af Botanisk Have.