Kalender – Københavns Universitet

SNM > Kalender

Kalender

    1 2 3 4
 • 10. oktober 2018, kl. 19:00-21:15

  Livet i ekstremer: Dyr

  VIN & VIDENSKAB: Noget af det mest fascinerende inden for zoologien er dyrs evner til at overleve ekstremer. Til dette Vin & Videnskab vil fire førende videnskabsfolk fortælle om deres forskning i, hvordan dyr klarer ekstrem tørke og varme, ekstrem højde, ekstrem dybde og ekstrem kulde.  » Læs mere

 • 24. oktober 2018, kl. 19:00-21:15

  Danmark i rummet

  VIN & VIDENSKAB: Danmark er det land i verden, der har teknologisk udstyr med ombord på flest rummissioner. I aften giver Kristian Pedersen, direktør for DTU Space, og senioringeniør Hans Jensen fra højteknologivirksomheden Terma et bag-om-kulisserne-kig på et udvalg af de mest spændende internationale rumfartsprojekter, som Danmark er involveret i. » Læs mere

 • 25. oktober 2018, kl. 19:00-20:30

  Bøf eller ikke bøf?

  JORDEN KALDER: Kan vi hjælpe klodens klima, hvis vi udskifter hakkebøffen med insekter? For der er ingen tvivl om, at vores spisevaner har stor indflydelse på både miljø og klima – ikke mindst når det drejer sig om kød. Debatten i aften handler derfor om danskernes kødspisningsvaner og holdninger til kødspisning og kødproduktion.  » Læs mere

 • 27. oktober 2018, kl. 12:30-16:00

  Tegn naturen

  Er du vild med at tegne, og vil du gerne blive bedre? Er du vild med dyr og naturen omkring os? Så kom med til ’Tegn naturen’-workshop på Statens Naturhistoriske Museum. På tegneworkshoppen får du masser af hjælp, idéer og gode råd til naturhistorisk tegning af en professionel, erfaren illustrator og/eller kunstner. » Læs mere

 • 7. november 2018, kl. 19:00-21:15

  Historier fra Københavns undergrund

  VIN & VIDENSKAB: Det sidste årti har omfattende udgravningsprojekter i det centrale København, ikke mindst ifm. Metro Cityringen, afsløret meget nyt om den tidligste by og på flere punkter ændret ved vores opfattelse af byens udvikling. Vi skal præsenteres for et udvalg af de mest spændende fund fra Københavns undergrund. » Læs mere

 • 15. november 2018, kl. 19:00-20:30

  På vej mod bæredygtig turisme?

  JORDEN KALDER: Turismen er verdens største industri og i fortsat vækst. De fleste lande ser derfor turisme som noget positivt og et centralt element i deres nationale udviklingsstrategier. Men der findes også mange historier om turisme-overload og overdrevet slid på lokalmiljøet. I aftenens debat vil vi fokusere på initiativer, der kan fremme bæredygtig turisme og prøve at besvare spørgsmål som: Hvordan kan forskning, den private sektor og stater bidrage til bæredygtig udvikling? » Læs mere

 • 17. november 2018, kl. 12:30-16:00

  Tegn naturen

  Er du vild med at tegne, og vil du gerne blive bedre? Er du vild med dyr og naturen omkring os? Så kom med til ’Tegn naturen’-workshop på Statens Naturhistoriske Museum. På tegneworkshoppen får du masser af hjælp, idéer og gode råd til naturhistorisk tegning af en professionel, erfaren illustrator og/eller kunstner. » Læs mere

 • 21. november 2018, kl. 19:00-21:15

  Sommerfugle

  VIN & VIDENSKAB: Sommerfugle kan langt mere end blot at være smukke. Både hos dagsommerfuglene og natsommerfuglene (natsværmere og møl) finder man en lang række overraskende avancerede adfærdsformer og tilpasninger. Til dette arrangement vil fire førende sommerfugleforskere fortælle om, hvad deres undersøgelser har afsløret om sommerfuglenes fascinerende liv.    » Læs mere

 • 28. november 2018, kl. 19:00-21:30

  Videnskabsgalla 2018

  VIN & VIDENSKAB: Traditionen tro byder vi på en festlig og underholdende aften med en mangfoldig buket af emner, når otte forskere fra museet præsenterer en perlerække af årets mest spændende videnskabelige opdagelser, erkendelser og hændelser. » Læs mere

    1 2 3 4