Find fødselsdagsflag i Botanisk Have

OPDAG 150 ÅR GAMLE PLANTER

Vi har sat fødselsdagsflag ved de planter i Botanisk Have og Palmehuset, der fylder rundt. Du kan selv gå på jagt og se, om du kan finde alle 40 flag. 

I år er det 150 år siden, at Botanisk Have åbnede i 1874. I flere år op til åbningen blev der fundet, indkøbt og dyrket en masse planter for at skabe præcis den have, man ønskede sig. Det er derfor ikke kun havens 150 års fødselsdag – det er også planternes.

I dag har Botanisk Have en plantesamling på 15.000 planter, hvor en lille del har været med siden 1874. Dengang var alle planter og træer nyplantede, så det var en botanisk have med lav vegetation, som med årene har vokset sig til den skønne blanding af store træer, buske og åbne områder med blomster, vi kender i dag. Det tager tid at blive et stort træ, så vi fortsætter med at plante nye, så haven også om 150 år vil fremstå flot og imponerende.

Flag
Se på kortet, hvor du skal lede efter fødselsdagsflagene. Der står 20 flag udenfor i haven og 20 flag indenfor i Palmehuset.

Botanisk Have i 1870'erne kort efter anlæggelsen af haven. Vegetationen er lav, så fra den nuværende Øster Voldgade, hvor fotografen har stået, kan du se både de nyanlagte stenhøje, Kommunehospitalet, overgartnerboligen og Palmehuskomplekset.

Om Botanisk Have – et levende museum

Botanisk Have er et grønt åndehul i hjertet af København, som inviterer til fordybelse i naturens verden. Botanisk Have er anlagt i 1874 efter haveplan fra Landskabsgartner H.A. Flindt og siden renoveret i 2012 af Landskabsarkitekt Jens Hendeliowitz, der bl.a. er kendt for istandsættelserne af slotshaverne ved Fredensborg og Frederiksborg samt Kongens Have i København.

Den gamle have er en del af Statens Naturhistoriske Museum og adskiller sig markant fra andre parker i storbyen ved at være et levende museum med forskning, formidling, undervisning og naturbevarelse som hovedopgaver.