THEA KØLSEN FISCHER

Jagten på pandemiens udspring

Foredrag med Vin & Videnskab

THEA KØLSEN FISCHER  Professor, forskningschef, virusekspert

Hvor stammer coronapandemien fra? Dette spørgsmål har været meget omdiskuteret og omgærdet af såvel konspirationsteorier som storpolitiske interesser. I januar 2021 sendte WHO en delegation bestående af ti førende internationale viruseksperter til Wuhan, Kina, for at efterforske sagen. En af de særligt udvalgte var professor og forskningschef Thea Kølsen Fischer

I denne insider-beretning vil Thea tage os med på rejsen til Wuhan og fortælle om delegationens undersøgelser og udfordringerne, de stødte på. Bl.a. besøgte Thea og hendes kollegaer det meget omtalte Huanan Wet Market samt Wuhan Institute of Virology og flere af de hospitaler, hvor de første patienter blev indlagt. Og de talte med lægerne og sygeplejerskerne, som behandlede de første Covid-19-patienter og slog alarm, og mødte Patient 0. Hvor langt nåede delegationen i at forfølge sporene fra det smitteudbrud, der førte til vor tids største globale krise? Og hvad er fremtidsperspektiverne?

Foredraget vil give et indblik i ”virusdetektivers” exceptionelt vigtige arbejde. Thea Kølsen Fischer er en af de få danskere, der er officielt uddannet ”disease detective” i håndtering af sygdomsudbrud og epidemier og har selv deltaget i bekæmpelse af flere større udbrud rundt om i verden, bl.a. rotavirusudbrud på Jamaica og marburgvirus-udbrud i Angola.

Til arrangementet serveres et glas vin (inkluderet i prisen).

NB: Til arrangementet kan du købe bogen 'Virusdetektiven - Jagten på pandemiens udspring' (Gyldendal) til rabatpris, 250 kr., og få den signeret af Thea.