Jubilæumsrundvisning 

BOTANISK HAVE GENNEM 150 ÅR

Oplev det ikoniske Palmehus og Danmarks største samling af sjældne planter fra hele verden på en guidet tur igennem historien.

Botanisk Have fejrer i 2024 sit 150-års jubilæum på placeringen på Nørrevold. Rundvisningen tager dig både med rundt i den romantiske have anlagt i 1874 og ind i det berømte victorianske Palmehus, der blev opført med grundlæggeren af Carlsberg, J.C. Jacobsen, som bagmand.

Botanisk Have er et levende museum med rødder, der rækker mere end 400 år tilbage i tiden. På rundvisningen fortælles plantesamlingens historie fra fortid til nutid igennem et væld af havens planter med grene til både samling, forskning og formidling.

Som noget særligt går rundvisningen gennem væksthuse i haven, som normalt ikke er tilgængelige for publikum.

Billetten giver samtidig gratis adgang til ét besøg på egen hånd i Palmehuset på dagen for rundvisningen inden for almindelig åbningstid. Se Palmehusets åbningstider her.

Køb billet

Praktisk information

Dato og tid: 12. juni 2024 kl. 16.30 – 18.00.

Varighed: 1½ time.

Målgruppe: Rundvisningen henvender sig til voksne, men alle er velkomne.

Sprog: Rundvisningen foregår på dansk.

Antal: Der kan være op til 25 deltagere på en rundvisning.

Mødested: Indgang via hovedindgangen til Botanisk Have nær Nørreport Station (Gothersgade 128). Vi mødes foran Botanisk Haves butik. Billetten fremvises ved fremmøde, og rundvisningen starter til tiden. 

Kørestolsbrugere kan desværre ikke deltage på rundvisningerne i Botanisk Have, da ruten går ad trapper i det fredede Palmehus og/eller på stenhøjene i haven.

NB. Det er under normale omstændigheder ikke muligt at bytte eller refundere billetter til rundvisningen. Skulle arrangementet blive aflyst, får du direkte besked via mail fra Billetto, og vi refunderer automatisk billetprisen.

 

Om Botanisk Have – et levende museum

Botanisk Have er et grønt åndehul i hjertet af København, som inviterer til fordybelse i naturens verden. Botanisk Have er anlagt i 1874 efter haveplan fra Landskabsgartner H.A. Flindt og siden renoveret i 2012 af Landskabsarkitekt Jens Hendeliowitz, der bl.a. er kendt for istandsættelserne af slotshaverne ved Fredensborg og Frederiksborg samt Kongens Have i København.

Den gamle have er en del af Statens Naturhistoriske Museum og adskiller sig markant fra andre parker i storbyen ved at være et levende museum med forskning, formidling, undervisning og naturbevarelse som hovedopgaver.