Værket 'bldngs' i Palmehuset

Marie Lund i Palmehuset


KUNSTINSTALLATION
8. NOVEMBER 2023 – 3. NOVEMBER 2024

skulpturer i kobber og harpiks

Opdag kunst og natur i samspil gennem kunstner Marie Lunds stedsspecifikke værk 'bldngs' i Palmehuset. Fem dobbeltkrumme kobberskulpturer hænger fra væksthusets støbejernssøjler og skaber et møde mellem palmeblade, arkitektur og dig som beskuer. Værket er akkompagneret af forfatter Laura McLean-Ferris' tekst 'How to survive in a bell jar'.

Kunstner Marie Lund laver sine værker ved at transformere naturlige materialer til abstrakte skulpturelle strukturer. Hun er uddannet fra Royal College of Art i London og har siden lavet udstillinger i hele verden. Marie Lund skaber kunst ud fra tanken om, at arkitektoniske rum, objekter og kroppe er afhængige af hinanden, og at skulpturer har potentialet til at aktivere deres omgivelser fremfor blot at være autonome genstande i et rum.

Marie Lund portræt bldngs værk Palmehuskuppel bldngs værk

Besøgsadresse

Statens Naturhistoriske Museum
Palmehuset i Botanisk Have
Gothersgade 128
1123 København K

Det siger anmelderne

Sandsynligvis vil nogle overse skulpturerne eller tro, at de er del af den funktionelle arkitektur og de genstande, der bidrager til at opretholde det tropiske indeklima, for deres væren i rummet er så stille elegant. På den anden side er installationen insisterende og stikker potent ud i kraft af sin materialitet; det blanke kobber formet så organisk, at det er svært ikke at blive betaget.

Kunstkritikk

Tak for samarbejdet:


Galleri logoer

Udstillingen er støttet af:


Fonde logoer