Værket 'bldngs' af kunstner Marie Lund


'bldngs' er en ny stedsspecifik installation af kunstner Marie Lund i Palmehuset i Botanisk Have, bestående af fem dobbeltkrummede skulpturer. Kobberplader er formet, banket og strakt, og dernæst overtrukket med en tyktflydende naturlig harpiks.

Hængende fra væksthusets støbejernssøjler følger de formen af de store palmeblade og spejler beskueren i skala. Skulpturerne, der minder om kiler hvis form på én gang definerer et møde og en adskillelse, artikulerer overgangen mellem arkitektur, vegetation og krop. De fungerer som en ramme for en refleksion over Palmehuset og dets komplekse historiske og kulturelle kontekst, som et sted hvor forholdet mellem natur og kultur udstilles og forhandles.

Installationen er præsenteret sammen med en tekst af forfatter Laura McLean-Ferris, skrevet særligt til konteksten.

Om kunstneren

Marie Lund (1976, DK) har udstillet bredt nationalt og internationalt. Hendes kunstneriske praksis tager udgangspunkt i overvejelser omkring den gensidige afhængighed mellem det arkitektoniske rum, objektet og kroppen.

Hendes skulpturelle værker refererer til eksisterende funktionelle objekter som hun frigør fra deres oprindelige brug og transformerer, gennem materielle processer, til skulpturelle strukturer. Ofte placeret i forhold til et rums liminale positioner, bevæger de sig væk fra idéen om skulpturen som et selvstændigt objekt, optegner og aktiverer deres omgivelser, og foranlediger udveksling mellem krop og rum og værker af andre kunstnere.

Med tanke på skulpturens potentiale som ramme og vært bliver plads givet snarere end blot optaget. Således fremstår Marie Lunds skulpturer som sociale såvel som fysiske rammer der skaber gensidige afhængighedsformer inden for udstillingsformater.