Kød! - kultur, etik og sundhed
Torsdag 28. marts, 12.30-15.00
Kød! – kultur, etik og sundhed
Fra at være et personligt valg betinget af smag, tradition eller vaner, er spørgsmålet om at spise kød i de seneste år kommet i fokus i debatter om dyrevelfærd og global bæredygtighed. Tre forskere præsenterer til dette arrangement deres forskningsvinkel på kød og kødspisning – i etisk, kulturelt og sundhedsmæssigt perspektiv.
Mickey Gjerris, lektor, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet: “Og giv os i dag vort daglige kød…"
Jonatan Leer, Docent, Center for ledelse og oplevelsesdesign, Professionshøjskolen Absalon: Kød, en kulturel kampplads
Maria Vang Johansen, Professor, Institut for Veterinær og husdyrvidenskab, Københavns Universitet: Det kribler og krabler i kødet
Efter oplæggene afrundes arrangementet med et panelinterview på baggrund af elevernes spørgsmål.
Arrangementet foregår i Auditoriet, Geologisk Museum, Øster Voldgade 5-7, 1350 Kbh K.
Deltagelse kræver tilmelding. Prisen er 25 kr. pr. elev. Prisen inkluderer entré til Geologisk Museum i åbningstiden. Lærere har gratis adgang.
Tilmelding via KUs Portal for Skole- og Gymnasieområdet