Priser og praktisk

Skoler og institutioner er velkomne på Statens Naturhistoriske Museum. Læs mere om priser og praktisk her.

Besøg med skole- og institutionsgrupper bedes meldt ind på forhånd, senest mandag morgen i ugen for besøget.

»Billetpriser
ȁbningstider og rutevejledning
»Før besøget
»Forberedelsesbesøg for grundskole- og gymnasielærere
»Undervisningsmaterialer
»Tasker og overtøj
»Spisning og madpakker
»Teaching in english
»Kontakt

Billetpriser

Grundskoler og SFO Skolebilletter kr. 15,- pr elev. Der kan gå en lærer gratis med pr. 8 elever. Lærere/voksne derudover skal betale almindelig entré.  Specialklasser kan tage max en lærer pr. elev med gratis. Læreren skal medbringe dokumentation. Dokumentation kan være en udfyldt EAN-blanket eller en rekvisition fra skolens kontor. 
Skolebilletter kan købes alle hverdage i skoleåret. Skolebesøg og SFO-besøg i ferier og på helligdage skal aftales på forhånd. Skriv til Skoletjenesten
Skolebilletter kan købes af grundskoler eller ungdomsskoler, med heltidsundervisning, der varetager undervisning af børn og unge under 18 år og indgår under Folkeskoleloven, samt af registrerede hjemmeundervisere, dokumentation i form af registrering hos kommunen skal medbringes.
Betal kontant, med kort eller med EAN

Gymnasieskoler Gymnasiebilletter kr. 25,- pr elev. Læreren er gratis. Læreren skal medbringe dokumentation. Dokumentation kan være en udfyldt EAN-blanket eller en rekvisition fra skolens kontor. Gymnasiebilletter kan købes alle hverdage i skoleåret. Gymnasiebesøg i weekender, ferier og helligdage skal aftales på forhånd. Skriv til Skoletjenesten.
Gymnasiebilletter kan købes af STX/HF, HTX, HHX og EUX.
Betal kontant, med kort eller med EAN.

Børnehaver
Børnehavebilletter kr. 15,- pr. barn. Børn under 3 år er gratis. Der kan gå en pædagog gratis med pr. 4 børn. Pædagogen skal medbringe dokumentation. Dokumentationen kan være et institutionskort, en udfyldt EAN-blanket eller en rekvisition fra institutionens kontor. Registrerede pasningstilbud der lever op til regler for dagtilbud kan opnå samme pris, dokumentation i form af registrering skal medbringes. 
Betal kontant, med kort eller med EAN.

Elever og studerende fra andre uddannelser Voksne elever fra lærer- og pædagoguddannelserne, VUC, professionshøjskolerne, universiteter, konservatorskolen, tekniske og grafiske skoler, landbrugsskoler, handelsskoler, social- og sundhedsuddannelser, sprogskoler, STU m.fl. kan købe billet med studierabat. Der skal medbringes gyldigt studiekort. Se entrepriser her. Betal kontant, med kort eller med EAN


Åbningstider og rutevejledning

Statens Naturhistoriske Museum består af tre besøgsadresser:
Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Have.
Hver besøgsadresse har forskellige åbningstider, adgangs- og parkeringsforhold.
Læs mere her.


Før besøget

Besøg i Botanisk Have, på Geologisk Museum og Zoologisk Museum byder på mange muligheder.   
På denne side har vi samlet gode råd og praktiske oplysninger, som kan hjælpe dig og din klasse med at forberede jeres besøg på Statens Naturhistoriske Museum.


Forberedelsesbesøg for grundskole- og gymnasielærere

Er du lærer, og vil du planlægge din klasses besøg, kan du komme gratis ind. Du skal medbringe dokumentation.
Dokumentation kan være en skrivelse fra skolens kontor med stempel og underskrift.  
Forberedelsesbesøg kan lægges alle hverdage i skoleåret. Du kan ikke lave forberedelsesbesøg i weekender, helligdage og ferier, dog undtaget den første og sidste uge af skolernes sommerferie.


Undervisningsmaterialer

Vi har udviklet undervisningsmaterialer til brug både på museerne, på skolen og i naturen.
Find materialerne her.

Børnehaver
Grundskoler
Gymnasier


Tasker og overtøj

Zoologisk Museum: 
Garderobe findes i stueetagen i forbindelse med indgang og billetsalg. Her kan I hænge overtøj og stille tasker. Der findes aflåselige garderobeskabe samt store stofposer til samlet opbevaring af tasker.
Tasker og overtøj må ikke henstilles i udstillinger, frokoststue, gangarealer mv.
Geologisk Museum: 
Garderobe findes i stueetagen. Her kan I hænge overtøj og stille tasker. Der findes aflåselige garderobeskabe.
Tasker og overtøj må ikke henstilles i udstillinger, frokoststue, gangarealer mv.
Botanisk Have:
I Botanisk Have findes ingen opbevaringsplads til tasker og overtøj. - Tasker og overtøj der medbringes skal I selv bære. Ved besøg i palmehuset og sommerfuglehuset skal tasker bæres foran for ikke at beskadige planter.


Spisning og madpakker

Zoologisk Museum: 
I er velkomne til at spise jeres medbragte mad og drikke i Madpakkerummet på 5. sal. Det ikke muligt at reservere plads. Der er  varme og kolde drikke samt snacks i betalingsautomater. Automaterne tager mønter og betalingskort.
Geologisk Museum: 
Der er ikke faciliteter til at spise medbragt mad og drikke på Geologisk Museum, eller mulighed for at købe mad og drikke på Museet.
Botanisk Have:
I Botanisk Have kan I spise ved bænke i haven og på udvalgte græsplaner, se oversigtskort her. I må ikke spise i væksthusene. I sommerhalvåret kan I købe mad og drikke i Botanisk Haves café. Caféens borde og stole er forbeholdt caféens betalende kunder.


Teaching in English

You are always very welcome to visit the museum with your classes.
Read more here.


Kontakt

Har du spørgsmål, ændringer til din booking eller lign. skal du skrive til Skole- og gymnasietjenesten via denne formularVi tilstræber at besvare din mail indenfor 2-3 hverdage. Vi besvarer ikke mails i weekender og ferier.