Priser og praktisk

Der er pt. lukket for bookinger af undervisningsforløb.
I er altid velkomne til at besøge museet på egen hånd. Se mere om priser og praktisk, undervisningsmaterialer mv. herunder.
Giv os meget gerne besked om jeres besøg på egen hånd her.
Til børnehaver og indskoling tilbyder vi formidlingsforløbet ’Pigen og hvalen’ på Zoologisk Museum.
Til gymnasier tilbyder vi laboratorieundervisning DNA & liv på Zoologisk Museum.
I forbindelse med særudstillingen Meteoritter tilbyder vi skolemateriale til mellemtrinnet.

Billetpriser

Grundskoler Skolebilletter kr. 15,- pr elev. Der kan gå en lærer gratis med pr. 8 elever. Lærere/voksne derudover skal betale almindelig entré.  Specialklasser kan tage max en lærer pr. elev med gratis. Læreren skal medbringe dokumentation. Dokumentation kan være en udfyldt EAN-blanket eller en rekvisition fra skolens kontor. 
Skolebilletter kan købes alle hverdage i skoleåret. Skolebesøg og SFO-besøg i ferier og på helligdage skal aftales på forhånd. Skriv til Skoletjenesten 
Grundskoler, som har bestilt undervisning, skal betale for min. 8 elever.
Skolebilletter kan købes af grundskoler eller ungdomsskoler, med heltidsundervisning, der varetager undervisning af børn og unge under 18 år og indgår under Folkeskoleloven, samt af registrerede hjemmeundervisere, dokumentation i form af registrering hos kommunen skal medbringes.
Betal kontant, med kort eller med EAN

Gymnasieskoler Gymnasiebilletter kr. 25,- pr elev. Læreren er gratis. Læreren skal medbringe dokumentation. Dokumentation kan være en udfyldt EAN-blanket eller en rekvisition fra skolens kontor. Gymnasiebilletter kan købes alle hverdage i skoleåret. Gymnasiebesøg i weekender, ferier og helligdage skal aftales på forhånd. Skriv til Skoletjenesten.
Gymnasiebilletter kan købes af STX/HF, HTX, HHX og EUX.
VUC-hold, som har bestilt undervisning, kan også købe gymnasiebilletter.
Betal kontant, med kort eller med EAN.

Børnehaver
Børnehavebilletter kr. 15,- pr. barn. Børn under 3 år er gratis. Pædagoger er gratis. Der kan gå en pædagog gratis med pr. 4 børn. Pædagogen skal medbringe dokumentation. Dokumentationen kan være et institutionskort eller en rekvisition fra institutionens kontor. Registrerede pasningstilbud der lever op til regler for dagtilbud kan opnå samme pris, dokumentation i form af registrering skal medbringes. 
Betal kontant, med kort eller med EAN.

Lærer- og pædagogstuderende Linjefagshold fra lærer- og pædagoguddannelser, som har bestilt undervisning på Statens Naturhistoriske Museum, kan købe gymnasiebilletter kr. 25,- pr. studerende. Læreren er gratis. 
Lærer- og pædagogstuderende på besøg på egen hånd kan købe billet med studierabat. Der skal medbringes gyldigt studiekort. Se entrepriser her. Betal kontant, med kort eller med EAN

Elever og studerende fra andre uddannelser Voksne elever fra VUC, professionshøjskolerne, universiteter, konservatorskolen, tekniske og grafiske skoler, landbrugsskoler, handelsskoler, social- og sundhedsuddannelser, sprogskoler, STU m.fl. kan købe billet med studierabat. Der skal medbringes gyldigt studiekort. Se entrepriser her. Betal kontant, med kort eller med EAN


Åbningstider og rutevejledning

Statens Naturhistoriske Museum består af tre besøgsadresser:
Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Have.
Hver besøgsadresse har forskellige åbningstider, adgangs- og parkeringsforhold.
Læs mere her.


Ekskursioner & besøg på egen hånd

Ekskursioner til Botanisk Have, Geologisk Museum og Zoologisk Museum byder på mange muligheder.   
På denne side har vi samlet gode råd og praktiske oplysninger, som kan hjælpe dig og din klasse med at forberede jeres ekskursion til Statens Naturhistoriske Museum.
Giv os meget gerne besked om jeres besøg på egen hånd her.


Forberedelsesbesøg for grundskole- og gymnasielærere

Er du lærer, og vil du planlægge din klasses besøg, kan du komme gratis ind. Du skal medbringe dokumentation. Dokumentation kan være en skrivelse fra skolens kontor med stempel og underskrift.  Zoologisk Museum og Geologisk Museum er åbent for forberedelsesbesøg. Forberedelsesbesøg kan lægges alle hverdage i skoleåret. Du kan ikke lave forberedelsesbesøg i weekender, helligdage og ferier, dog undtaget den første og sidste uge af skolernes sommerferie.


Undervisningsmaterialer

Statens Naturhistoriske Museum har udviklet forskelligt undervisningsmateriale og andre ressourcer til børnehaver, grundskoler og gymnasier.
Materialer til børnehaver
Materialer til grundskoler
Materialer til gymnasier


Tasker og overtøj

Zoologisk Museum: 
Garderobe findes i stueetagen i forbindelse med indgang og billetsalg. Her kan I hænge overtøj og stille tasker. Der findes aflåselige garderobeskabe samt store stofposer til samlet opbevaring af tasker.
Der er ikke opbevaringsplads til tasker og overtøj i udstillinger, undervisningslokaler mv. - Tasker og overtøj der medbringes skal I selv bære.
Geologisk Museum: 
Garderobe findes i stueetagen. Her kan I hænge overtøj og stille tasker. Der findes aflåselige garderobeskabe.
Der er ikke opbevaringsplads til tasker og overtøj i udstillinger, undervisningslokaler mv. - Tasker og overtøj der medbringes skal I selv bære.
Botanisk Have:
I Botanisk Have findes ingen opbevaringsplads til tasker og overtøj. - Tasker og overtøj der medbringes skal I selv bære.


Spisning og madpakker

Zoologisk Museum: 
I er velkomne til at spise jeres medbragte mad og drikke i Madpakkerummet. Det ikke muligt at reservere plads. Der er automater med varme og kolde drikke samt snacks i betalingsautomater. Automaterne tager mønter og betalingskort.
Geologisk Museum: 
Der er ikke faciliteter til at spise medbragt mad og drikke på Geologisk Museum, eller mulighed for at købe mad og drikke på Museet.
Botanisk Have:
I Botanisk Have kan I spise ved bænke i haven og på udvalgte græsplaner, se oversigtskort her. I må ikke spise i væksthusene. I sommerhalvåret kan I købe mad og drikke i Botanisk Haves café. Caféens borde og stole er forbeholdt caféens betalende kunder.


Undervisning

Statens Naturhistoriske Museum har undervisningstilbud til børnehaver, grundskoler og gymnasier.
Undervisningen skal bestilles mindst 8 dage i forvejen.
Bemærk at din bestilling ikke er endeligt gennemført førend du har modtaget en bekræftelse pr. mail. Husk evt. at tjekke dit spamfilter. Kontakt os her hvis du er i tvivl om din booking er gået igennem.
Har I bestilt undervisning som starter kl. 9.30, vil I kunne kom ind på Zoologisk Museum fra kl. 9.15. 
Undervisning er gratis, når der er betalt entré til museet. Bestilling af undervisning er elektronisk.
Hvis I udebliver fra undervisning, uden at give besked vil I blive opkrævet et udeblivelsesgebyr på kr. 500,-
Giv besked om aflysning af booking her. Ved aflysning på dagen gives besked her.
Undervisningstilbud til børnehaver
Undervisningstilbud til grundskoler
Undervisningstilbud til gymnasier
Undervisningstilbud til læreruddannelse

Specialundervisning

Læs om tilbud til specialklasser


Teaching in English


The School Service also offers programs in English. Unfortunately we have no vacancies left for spring season 2019.
More information about our offers here.
You are always very welcome to visit the museum on your own.


Kontakt

Har du spørgsmål, ændringer til din booking eller lign. skal du skrive til Skole- og gymnasietjenesten via denne formularVi tilstræber at besvare din mail indenfor 2-3 hverdage. Vi besvarer ikke mails i weekender og ferier.