Priser og praktisk

Skoler, institutioner og studerende er velkomne på Statens Naturhistoriske Museum. Læs mere om priser og praktisk her.

 

 

• Skole- og institutionsbilletter er en rabatordning der tilbydes til skole- og institutionsbesøg, dog kun via booking 7 dage forinden på hjemmesiden.

• Skole- og institutionsbesøg skal bookes minimum 7 dage i forvejen via vores online booking her. Skoler og institutioner som møder op uden forhåndsbooking mister rabatmuligheden, og der skal betales normal entrepris.

• Skole- og institutionsbesøg med rabat udbydes ikke i ferier, weekender og helligdage. Her er I fortsat velkomne på besøg, men i så fald til almindelige priser og vilkår.

• Skole- og institutionsbilletter gælder til besøg på én af museets adresser.

•Der kan betales kontant, med kort eller med EAN-blanket.

Institutionsbilletter
Institutionsbilletter koster 15 kr. pr. barn. Børn under 3 år er gratis.
Der kan gå en pædagog gratis med pr. 4 børn.
Der skal købes et minimum af 8 børnehavebilletter for at opnå rabatten.

Pædagogen skal medbringe dokumentation. Dokumentationen kan være et institutionskort, en udfyldt EAN-blanket eller en rekvisition fra institutionens kontor.

Skolebilletter
Skolebilletter kan købes af grundskoler, friskoler eller ungdomsskoler, med heltidsundervisning, der varetager undervisning af børn og unge under 18 år og indgår under Folkeskoleloven.

Skolebilletter koster 15 kr. pr. elev, og der skal købes et minimum af 8 skolebilletter for at opnå rabatten (også selvom I er færre elever), ellers betales der fuld entrebillet.
Der kan gå 1 lærer gratis med pr. 8 elever. Lærere/voksne derudover skal betale almindelig entré.
Specialklasser kan tage en lærer pr. elev med gratis.

Læreren skal medbringe dokumentation. Dokumentation kan være en udfyldt EAN-blanket eller en rekvisition fra skolens kontor. 
Betal kontant, med kort eller med EAN-blanket

Hjemmepassere og hjemmeundervisere
Registrerede pasningstilbud der lever op til Dagplejeloven samt registrerede hjemmeundervisere der lever op til Friskoleloven  kan købe institutions/skolebilletter. 

Institutions/skolebilletter koster 15 kr. pr. barn. Børn under 3 år er gratis.
Der kan gå en hjemmepasser/hjemmeunderviser gratis med pr. 4 børn.
Der skal købes et minimum af 4 institutions/skolebilletter for at opnå rabatten.

Institutions/skoleprisen gælder udelukkende for de børn der er registrerede i hjemmepasningen/hjemmeundervisningen samt for registrerede hjemmepassere/hjemmeundervisere. Dokumentation for begge dele skal forevises.
Dokumentation kan være din registrering i kommunen, din pasningsordning, din driftsaftale med kommunen, dokumentation for dit tilskud fra kommunen eller dokumentation i form af et brev eller en udprintet email fra kommunen - fx en hvor det bekræftes at man hjemmeunderviser/hjemmepasser - og hvoraf fremgår barnets navn, forældrerens/hjemmepasserens/hjemmeunderviserens navn osv.
Søskende, forældre, bedsteforældre mv. betaler fuld pris.

Medlemskab af hjemmepasser/hjemmeunderviser-foreninger giver ikke rabat på entré til Statens Naturhistoriske Museum.

Betal kontant, med kort eller med EAN-blanket

Gymnasiebilletter
Gymnasiebilletter kan købes af STX/HF, HTX, HHX, EUX og STU.

Gymnasiebilletter koster 25 kr. pr. elev, og der skal købes et minimum af 8 skolebilletter for at opnå rabatten (også selvom I er færre elever), ellers betales der fuld entrebillet.
Der kan gå 1 lærer gratis med pr. 8 elever. Lærere/voksne derudover skal betale almindelig entré.
STU kan tage 1 lærer pr. elev med gratis.

Læreren skal medbringe dokumentation. Dokumentation kan være en udfyldt EAN-blanket eller en rekvisition fra skolens kontor.
Betal kontant, med kort eller med EAN-blanket.

Elever og studerende fra andre uddannelser
Voksne elever fra lærer- og pædagoguddannelserne, VUC, professionshøjskolerne, universiteter, konservatorskolen, tekniske og grafiske skoler, landbrugsskoler, handelsskoler, social- og sundhedsuddannelser, sprogskoler m.fl. kan købe billet med studierabat. Der skal medbringes gyldigt studiekort.
Se entrepriser her. 

Betal kontant, med kort eller med EAN-blanket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har udviklet undervisningsmaterialer til brug både på museerne, på skolen og i naturen.
Find materialerne her.

 

 

 

Zoologisk Museum: 
Garderobe findes i stueetagen i forbindelse med indgang og billetsalg. Her kan I hænge overtøj og stille tasker. Der findes aflåselige garderobeskabe samt store stofposer til samlet opbevaring af tasker.
Tasker og overtøj må ikke henstilles i udstillinger, frokoststue, gangarealer mv.

Statens Naturhistoriske Museum Øster Voldgade: 
Der findes aflåselige garderobeskabe, spørg i billetsalget.
Tasker og overtøj må ikke henstilles i udstillinger, gangarealer mv.

Botanisk Have:
I Botanisk Have findes ingen opbevaringsplads til tasker og overtøj. - Tasker og overtøj der medbringes skal I selv bære. Ved besøg i Palmehuset og Sommerfuglehuset skal tasker bæres foran for ikke at beskadige planter.

 

 

 

 

 

 

Zoologisk Museum: 
I er velkomne til at spise jeres medbragte mad og drikke i Madpakkerummet på 5. sal. Det ikke muligt at reservere plads. Der er  varme og kolde drikke samt snacks i betalingsautomater i Billetsalget i stueetagen. Automaterne tager mønter og betalingskort.

Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5-7: 
Der er ikke faciliteter til at spise medbragt mad og drikke på museet. Der er mulighed for at købe mad og drikke i museets Café indenfor museets åbningstider.

Botanisk Have:
I Botanisk Have kan I spise ved bænke i haven og på udvalgte græsplaner, se oversigtskort her. I må ikke spise i væksthusene. I sommerhalvåret kan I købe mad og drikke i Botanisk Haves café. Caféens borde og stole er forbeholdt caféens betalende kunder.