Kemi, mad og mikroorganismer

Bemærk: der er ikke flere pladser til arrangementet

Mandag 20. november, 12.30-15.00

Ofte forbindes mikroorganismer i mad med smitte og sygdom. Men fødevareforskning handler ikke kun om at bekæmpe mikroorganismer, men også om at udnytte dem til at skabe nye og bedre fødevarer gennem teknikker som fermentering, lagring og syrning. Bliv klogere på den aktuelle forskning i fødevarers mikroorganismer – både de gode, de onde og de virkelig grusomme.

Tina Birk, lektor, Fødevareinstituttet, DTU: Hvad er bakterier og hvor findes de henne?

Nils Arneborg, lektor, Institut for Fødevarevidenskab, KU: Anvendelse af gær i fermenterede fødevarer

Henrik Siegumfeldt, lektor, Institut for Fødevarevidenskab, KU: Der er bakterier i maden – det er helt sikkert!

Efter oplæggene afrundes arrangementet med et panelinterview på baggrund af elevernes spørgsmål.

Arrangementet foregår i Auditoriet, Geologisk Museum, Øster Voldgade 5-7, 1350 Kbh

Tilmelding på tilmelding@snm.ku.dk - angiv antal elever + lærere og klassetrin/studieretning.