Vi kigger på fugle

- Fuglenes stamtræ er kortlagt

For 66 millioner år siden uddøde dinosaurerne. Det gjorde deres nære slægtninge, fuglene ikke. Tværtimod. Men hvorfor ikke?

Det og mange andre spørgsmål om fuglenes evolution har mere end 200 videnskabsfolk fra 20 lande brugt 4 år på at undersøge. Til formålet har de måttet kombinere klassiske metoder, palæontologi og fossiler med topmoderne DNA-teknologi og bioinformatik. Resultatet er en fuldstændig kortlægning af fuglenes genomer.

Bent Lindow, palæontolog, PhD i fuglenes evolution, Statens Naturhistoriske Museum: Fuglefossiler sladrer om evolutionshistorien.

Mathilde Lerche-Jørgensen, ph.d.-studerende, Center for Makroøkologi, Evolution og Klima, Statens Naturhistoriske Museum: I hælene på verdens trækfugle

Tom Gilbert, Evolutionsbiolog, Professor, Statens Naturhistoriske Museum: Three ways to publish a pigeon genome (foredraget foregår på engelsk)

Mød palæontologen og molekylærbiologen – to af de forskere fra Danmark, der deltog i det ambitiøse projekt. Hør også om en grundsten i forskningen, nemlig det praktiske arbejde med indsamling, mærkning og observation af fugle i felten.

Tilmelding sker ved at skrive til: tilmelding@snm.ku.dk