The conservation team

Præsentation af Konserveringsenheden på Statens Naturhistoriske Museum

Museets team af konservatorer er klar til at tage fat på det store arbejde med at registrere og reparere alle genstande til åbningen af den nye museumsbygning, som åbner i Botanisk Have om nogle år. Fra venstre mod højre er det Zina Fihl, Bethany Palumbo, Abdi Hedayat, Nicole Feldman, Mikkel Høegh Post og  Anastasia van Gaver.

 • Bethany Palumbo

  Leder af Konserveringsenheden

  Bethany er specialist i konservering og restaurering af monterede præparater samt osteologiske samlinger. Musik er Bethanys altoverskyggende hobby – hun elsker at gå til koncerter, spille guitar og synge karaoke!

 • Mikkel Høegh Post

  Konservator

  Mikkel har arbejdet som konservator på Statens Naturhistoriske Museum i 20 år, først på udstillingsafdelingen, senere som samlingsmedarbejder. Mikkel er nu tilknyttet Konserveringsenheden hvor han præparerer genstande, hovedsageligt skeletter og kranier til udstilling og for pattedyr- og fuglesamlingen. Mikkel er specialist i maceration og konservering af komplicerede og skrøbelige osteologiske strukturer til videnskabeligt brug. I sin fritid er Mikkel en entusiastisk naturiagttager og han er en engageret hobbyfotograf, med særlig fokus på fugle og sommerfugle.

 • Zina Fihl

  Konservator af Geologiske Samlinger

  Zina har en kandidatgrad fra Konservatorskolens naturhistoriske linje, med speciale i konservering af geologiske præparater. Zina har arbejdet på adskillige geologiske konserveringscentre i Danmark, med fokus på præparation af fossiler og mineraler, afformning, udstilling og feltarbejde. Zina har også arbejdet med konservering og restaurering af monterede hvalskeletter, udstillet på Universitetsmuseet i Bergen, Norge. Zina vendte tilbage til geologien gennem en ansættelse som samlingsansvarlig på Statens Naturhistoriske Museum, og hun har gennem de sidste 10 år opnået stor erfaring med håndtering og bevaring af mineraler, meteoritter såvel som sten.

 • Abdi Hedayat

  Konservator

  Abdi har en kandidatgrad fra Konservatorskolens naturhistoriske linje. Abdi har siden 2001 arbejdet fuldtid i snart alle hjørner af Statens Naturhistoriske Museum, fra samlinger til udstillinger og feltarbejde i Arktis, Østafrika og USA. Abdi har erfaring i præparation af så forskellige præparater som nålede sommerfugle, strandede hvaler og ægte og skrøbelige dinosaurfossiler. Abdi har også mange års erfaring i at udføre offentlige dissektioner. Som far til tre børn har Abdi ingen fritid, men han elsker musik og bøger.

 • Nicole Feldman

  Konservator

  Nicole er netop ankommet til København fra New York, hvor hun har været ansat på American Museum of Natural History som videnskabelig konservator gennem de seneste to år. Nicole har afsluttet sine studier på Conservation Center of the Institute of Fine Arts i New York i 2021, hvor hun har opnået hele to kandidatgrader, én i Konservering af Historiske og Kunstneriske arbejdere, én i Kunst- og arkæologihistorie. I sin fritid holder Nicole af at vandre og opholde sig i naturen sammen med sin 2½ år gamle australske miniature hyrdehund.

 • Anastasia van Gaver

  Konservator

  Anastasia har studeret I Frankrig og England og er specialist i konservering af organisk materiale. Anastasia er særligt interesseret i etnografiske genstande, vådpræparater og monterede dyr, en interesse som udviklede sig under ansættelse som konservator på University Museum of Zoology på Cambridge samt British Museum i London. Sin fritid bruger Anastasia på at klatre, hvis ikke hun er sammen med sin kat.

 • Mikkel Ege Bartholdy

  Konservator

  Mikkel modtog sin kandidatgrad i konservering fra Det Kongelige Akademis konservatoruddannelse i 2021 og har indtil sin ansættelse på Statens Naturhistoriske Museum arbejdet privat med konservering. Som konservator er han særligt glad for historiske teknikker og metoder, og habitatdioramaerne på diverse museer er altid det første og sidste der skal besøges i en udstilling. Mikkel har tidligere arbejdet på det tidligere Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum hvor hans interesse for faget stammer, da han som helt ung blev hevet med på museet med familien.
  Han elsker at stå i køkkenet, og endnu mere at spise maden bagefter.