Oplev troperne i Palmehuset

RUNDVISNING I BOTANISK HAVE

Oplev det ikoniske Palmehus fra 1874 på en guidet tur rundt til Danmarks største samling af sjældne planter fra hele verden.

Her i den kolde, mørke tid søger vi mod de varme og eksotiske klimazoner i Palmehuset. Her er der både lunt og grønt, blomster i flor, frugter og søde dufte. I Palmehuset oplever vi alt fra mangrovehusets varme og fugtige klima til det mere tørre og kølige mediterrane klima. Vi tager på en rejse fra troperne med eksotiske frugter til halvørkenernes kaktusser og sukkulenter.

På rundvisningen dykker vi ned i planternes mange spændende og finurlige tilpasninger. Det kan være alt fra ligplanten, Amorphophallus titanum, der lokker bestøvende ådselsbiller- og fluer til ved at efterligne et dødt dyr. Eller figentræernes særlige bestøvningsbiologi med omvendte blomster og figenhvepse, de kødædende planters mange forskellige fangstteknikker, og luftplanter, der gror uden at have rødderne i jord.

Som noget særligt går rundvisningen gennem havens bevaringsvæksthuse med Seidenfadens berømte orkidéer og andre sjældne plantesamlinger, som normalt ikke er tilgængelige for publikum.

Køb billet


Billetter sættes snart til salg via Billetto...

Øvrige rundvisninger


Se øvrige datoer for rundvisning i Botanisk Have...


Praktisk information

Dato og tid: 9. marts 2022 kl. 16.30  – 18.00.

Varighed: 1½ time.

Antal: Der kan være op til 25 deltagere på rundvisningen.

Coronapas og mundbind: Fremvisning af gyldigt coronapas og brug af mundbind/visir kan være påkrævet, hvis regeringens officielle retningslinjer foreskriver det. Se de gældende retningslinjer.

Mødested: Hovedindgangen til Botanisk Have nær Nørreport Station (Gothersgade 128). Portene åbnes 10 minutter inden rundvisningen. Billetten skal fremvises ved fremmøde. Rundvisningen starter til tiden. Man kan ikke tilgå rundvisningen efter afgang.

Kørestolsbrugere kan desværre ikke deltage på rundvisningerne i Botanisk Have, da ruten går ad trapper i det fredede Palmehus og eller på stenhøjene i haven.

Det er under normale omstændigheder ikke muligt at bytte eller refundere billetter til rundvisningen. Skulle arrangementet blive aflyst, får du direkte besked via mail fra Billetto, og vi refunderer automatisk billetprisen.

 

Om Botanisk Have – et levende museum

Botanisk Have er et grønt åndehul i hjertet af København, som inviterer til fordybelse i naturens verden. Botanisk Have er anlagt i 1874 efter haveplan fra Landskabsgartner H.A. Flindt og siden renoveret i 2012 af Landskabsarkitekt Jens Hendeliowitz, der bl.a. er kendt for istandsættelserne af slotshaverne ved Fredensborg og Frederiksborg samt Kongens Have i København.

Den gamle have er en del af Statens Naturhistoriske Museum og adskiller sig markant fra andre parker i storbyen ved at være et levende museum med forskning, formidling, undervisning og naturbevarelse som hovedopgaver.