Bamsezoologer på Zoologisk Museum

Efterårsferie på Zoologisk Museum med bamse-zoologer, quiz og besøg i hvalkælderen

Det er ved at være sidste chance for at opleve det traditionsrige Zoologisk Museum, som efter 52 gode år lukker for besøgende den 23. oktober 2022. Det sker som led i forberedelserne til, at en ny stor museumsbygning om nogle år åbner i Botanisk Have. Vi siger på gensyn, og markerer lukningen af det traditionsrige museum, med masser af spændende aktiviteter for både børn og voksne i efterårsferien.

Fra den 15. – 23. oktober er der lagt op til en uforglemmelig efterårsferie på Zoologisk Museum, hvor du bl.a. kan opleve:

Bamse-zoologerne – Mandag den 17. oktober og fredag den 21. oktober kl. 10.30-15
I efterårsferien kan alle børn tage deres yndlingstøjdyr med under armen og få det artsbestemt af doktor Gjerløff og doktor Trolle. Der gemmer sig nemlig mange forskellige (plys)dyrearter på de danske børneværelser, og nye arter som f.eks. det lilla tretåede dansedovendyr (Bradypus disco), er tidligere blevet artsbestemt af vores eksperter.

Bamse-zoologerne besøger Zoologisk Museum mandag den 17. oktober og fredag den 21. oktober.

Zoologisk quiz show – Hver dag kl. 10, 12, 14 og 16 i Evolutionshallen
Test din viden om dyr, når vores formidlere afholder vores altid populære quizzer i amfiteatret.

Besøg hvalkælderen – Hver dag kl. 12-17
Kom på besøg i museets berømte hvalkælder, der huser en af verdens største og vigtigste samlinger af skeletter fra kæmpe hvaler. Besøget er gratis, når du har købt billet eller årskort til museet, men du skal have tidsbillet for at deltage. Tidsbillet udleveres fra kl. 10-17 efter først-til-mølle-princippet ved zoologisk bonanza-bordene i Evolutionshallen på 6. sal. Sidste tur starter kl. 17. Turen rundt i hvalkælderen varer ca. 20 minutter.

Hvalkælderen
Zoologisk bonanza
 – Hver dag kl. 9.30-17.30
Se nogle af vores allermest spændende dyregenstande, som vi finder frem fra gemmerne til zoologisk bonanza – lige fra kranier, skeletter og skind til mærkelige dyr i sprit. Kribler det i fingrene kan du ovenikøbet prøve at røre nogle af de mange genstande, når vi viser dem frem ved bordene i Evolutionshallen.

Mød museets forskere – Alle hverdage (mandag – fredag) kl. 15-17
Hver eftermiddag kan du møde et par af museets forskere, der fremviser nogle af deres yndlingsgenstande fra museets videnskabelige samlinger.

Rundvisninger efter lukketid 16. – 22. oktober fra kl. 17.30-19
På en guidet tur efter lukketid på det stemningsfulde Zoologisk Museum kan du opleve en stribe af museets highlights, inklusiv Danmarks eneste ægte kæmpedinosaur, Misty, og den berømte hvalkælder, som normalt er lukket for publikum. Se mere og køb billet til den dato, der passer dig herunder:

Søndag den 16. oktober

Mandag den 17. oktober

Tirsdag den 18. oktober

Onsdag den 19. oktober

Torsdag den 20. oktober

Fredag den 21. oktober

Lørdag den 22. oktober


Periode: 15. - 23. oktober 2022.
Se åbningstider.