Bamse-zoologerne artsbestemmer – tag dit yndlingstøjdyr med i efterårsferien

Hvilken art er din tøjdyrskanin, plyshund eller bamsebjørn? Mandag den 17. oktober kan alle børn tage deres yndlingstøjdyr med på Zoologisk Museum og få det artsbestemt af vores kyndige bamse-zoologer.

De danske børneværelser er berigede af alverdens dyrearter i plys – sidste gang bamse-zoologerne gæstede Zoologisk Museum, opdagede man sågar en række helt nye arter, som hidtil har været ubeskrevne af videnskaben: det lilla tretåede dansedovendyr (Bradypus disco), regnbueuglen (Bubo polychroma), sushisælen (Phoca nigiri) og den sjældne lyserøde hybrid ulve-enhjørning (Canis unicornilupus purpurata).

Mandag og fredag i efterårsferien sidder bamse-zoologerne doktor Gjerløff og doktor Trolle igen klar til at tage et taksonomisk kig på jeres medbragte tøjdyr. Når arten er bestemt, udstyres tøjdyret med en officielt mærkat med det latinske navn på samme måde, som vi gør med dyrene i vores videnskabelige samlinger.

Bor der en sjælden (tøjdyrs) art hjemme hos dig? Kom forbi Evolutionshallen fra kl. 10:30-15 og lad bamse-zoologerne tage et kig på dit tøjdyr.

Tøjdyr
På billedet ses en Raphus cucullatus (dronte), Gorilla gorilla (gorilla), Thylacinus cynocephalus (pungulv), Ornithorhynchus anatinus (næbdyr) og Architeuthis dux (kæmpeblæksprutte).

Efterårsferien 2022 er sidste chance for at opleve Zoologisk Museum

Det er ved at være sidste chance for at opleve det traditionsrige Zoologisk Museum, som efter 52 gode år lukker for besøgende den 23. oktober 2022. Det sker som led i forberedelserne til, at en ny stor museumsbygning om nogle år åbner i Botanisk Have. Vi siger på gensyn, og markerer lukningen af det traditionsrige museum, med masser af spændende aktiviteter for både børn og voksne i efterårsferien.

Fra den 15. – 23. oktober er der lagt op til en uforglemmelig efterårsferie på Zoologisk Museum, hvor du bl.a. kan besøge hvalkælderen, møde bamse-zoologerne, klappe dit yndlingsdyr, quizze og få spændende historier fra naturens verden. Klik her, hvis du vil læse mere om vores spændende ferieaktiviteter for både børn og voksne. 

Praktisk

Hvornår: Mandag d. 17. oktober kl. 10.30 – 15.00.

Hvor: Evolutionssalen på Zoologisk Museum.

Målgruppe: Familier med børn og deres tøjdyr.

Pris: Det er gratis at få artsbestemt dit tøjdyr, når du har betalt entré til Zoologisk Museum.

NB: Bamse-zoologerne gæster også Zoologisk Museum fredag den 21. oktober. Se mere her.