17. januar 2024

Stem på årets naturfoto

Fotokonkurrence

Verden største naturfotoudstilling er i fuld gang med at finde vinderen af årets publikumspris. Se de 25 fantastiske fotos og være med til at bestemme, hvem der skal løbe af med sejren.

En seng af is. En isbjørn har fundet sig en soveplads på et lille isbjerg ud for den norske øgruppe Svalbard højt mod nord. Foto: ©Nima Sarikhani (Storbritannien), Wildlife Photographer of the Year

Hvem skal løbe af med året publikumspris i 'Wildlife Photographer of the Year'? Skal det være en pukkelhval-unge, som går glip af en mundfuld modermælk, der hvirvles afsted med strømmen?

Græd ikke over spildt mælk.En pukkelhval-unge går glip af en mundfuld modermælk, som hvirvles afsted med strømmen ud for Rurutu-øen i Fransk Polynesien, ©Karim Iliya, Wildlife Photographer of the Year

Eller en isbjørn, som har fundet sig en soveplads på et lille isbjerg?

Eller måske en hanelefant, som leder efter rådne grøntsager og frugt på en losseplads?

Elefanter skralder også. En hanelefant sparker til noget affald, mens den leder efter rådne grøntsager og frugt på en losseplads i Tissamaharama, Sri Lanka. ©Brent Stirton, Wildlife Photographer of the Year

Valget er dit. 

Juryen skulle gennemgå næsten 50.000 billeder indsendt af naturfotografer fra 95 forskellige lande for at udvælge de 100 fotos, som er med på årets udstilling, 'Wildlife Photographer of the Year'. I december 2023 offentliggjort juryen så de 25 nominerede til årets People’s Choice Award, hvor vinderen bestemmes af publikum.

Du kan stemme på din favorit indtil 31. januar. Vinderen afsløres den 7. februar.

Se de 25 fantastiske fotos her, og giv din favorit din stemme

Du kan se udstillingen på Statens Naturhistoriske Museum indtil 8. september 2024

Besøg udstillingens website på wpy.dk

Besøg udstillingens britiske website

Fakta om 'Wildlife Photographer of the Year'

'Wildlife Photographer' of the Year blev oprindelig startet i 1965 af BBC Wildlife Magazine. Den havde tre kategorier og bestod af omkring 600 indsendte billeder. I 1984 blev konkurrencen, som den er kendt i dag, skabt, og den tilrettelægges nu af Natural History Museum i London.

Konkurrencen blev fra begyndelsen den førende begivenhed af sin art for naturfotografer og voksede kraftigt gennem årene. 

Emner