Foto af Shashwat_Harish - finalist i Wildlife Photographer of the Year

Wildlife Photographer of the Year


VERDENSBERØMT FOTOUDSTILLING
24. NOVEMBER 2023 – 8. SEPTEMBER 2024

OPLEV NATUREN GENNEM EN NY OPTIK Den årligt tilbagevendende fotokonkurrence Wildlife Photographer of the Year er verdens største af sin slags og naturfotografernes svar på Oscar-uddelingen. Nu kan du opleve årets 100 bedste billeder af natur og dyreliv kåret i 2023 i en tankevækkende særudstilling på Statens Naturhistoriske Museum.

Udforsk naturen gennem en ny optik, se dyrenes overraskende adfærd og opdag fantastiske arter i en udstilling, som hvert år begejstrer millioner af mennesker over hele kloden. Med alvor, forundring og humor skildrer verdens dygtigste fotografer naturens skønhed og skrøbelighed og deler deres fascinerende fortællinger om billedernes tilblivelse.

De mange smukke fotos viser mangfoldigheden af liv på Jorden, og de inspirerer os til at reflektere over menneskets plads i naturen og vores ansvar for at beskytte den.

Foto af Laurent Ballesta

Her er årets bedste naturfoto

Blandt næsten 50.000 indsendte fotos fra 95 lande kårede et ekspertpanel undervandsfotograf og havbiolog Laurent Ballesta fra Frankrig som hovedvinder af Wildlife Photographer of the Year. Det er anden gang på kun tre år, at Laurent modtager den prestigefyldte pris.

Laurents vinderfoto 'Den gyldne hestesko' er en del af en serie, der vandt i kategorien for bedste portfolio. Vinderfotoet foreviger en tretornet dolkhale tæt fulgt af en trio af unge gule hestemakreller klar til at pile ned efter de lækkerbiskner, som dolkhalen pløjer op.

Den tretornede dolkhale har levet på Jorden i over 300 millioner år. Nu er den truet af ødelagte levesteder og rovfiskeri. Dyret er stærkt eftertragtet for sit blå blod, der bruges til at spore dødelige bakterier i vacciner. Men her i de beskyttede farvande ud for Pangatalan-øen i Filippinerne er der håb om, at de kan overleve.

Foto af Carmel Bechler

Næste generation af naturfotografer fejres

Et af konkurrencens årligt tilbagevendende højdepunkter er kåringen af de bedste unge naturfotografer – den næste generation af talenter, der brænder for naturens verden. Her blev det Carmel Bechler fra Israel, der løb med titlen som Young Wildlife Photographer of the Year med billedet 'Uglehus'.

Billeder af gæster til Wildlife Photographer of the year Billeder af gæster til Wildlife Photographer of the year Billeder af gæster til Wildlife Photographer of the year Billeder af gæster til Wildlife Photographer of the year Billeder af gæster til Wildlife Photographer of the year Billeder af gæster til Wildlife Photographer of the year Billeder af gæster til Wildlife Photographer of the year Billeder af gæster til Wildlife Photographer of the year Billeder af gæster til Wildlife Photographer of the year

Besøgsadresse

Statens Naturhistoriske Museum
Øster Voldgade 5-7
1350 København K
Tlf: 22 82 76 79

Følg med

Deltag i debatten og del din oplevelse med Wildlife Photographer of the Year på de sociale medier via #WPY59 og #StatensNaturhistoriskeMuseum.

Hold dig opdateret og få historierne bag de fantastiske fotos ved at tilmelde dig museets nyhedsbrev eller følge os på Facebook og Instagram.

Tak for samarbejdet:


NHM, London

Wildlife Photographer of the Year er udviklet og produceret af Natural History Museum, London.

FN's verdensmål:


FNs verdensmål

Statens Naturhistoriske Museum understøtter FN's verdensmål for en bæredygtig udvikling.