Wildlife Photographer of the Year - vinder af bedste dyreportræt:  Poserende næseabe af Mogens Trolle, Danmark

Wildlife Photographer of the Year


VERDENSBERØMT FOTOUDSTILLING
4. DECEMBER 2020 – 29. AUGUST 2021

STATENS NATURHISTORISKE MUSEUM
Øster Voldgade 5–7, København

Oplev NATUREN gennem en ny optik Den internationale fotokonkurrence Wildlife Photographer of the Year er verdens største af sin slags. Nu kan du opleve de 99 bedste billeder af natur og dyreliv kåret blandt 50.000 fotos fra 86 lande i udstillingen i København.

Wildlife Photographer of the Year er produceret af Natural History Museum i London, og den årligt tilbagevendende konkurrence er naturfotografernes svar på Oscar-uddelingen. Med alvor, forundring og humor skildrer verdens dygtigste fotografer naturens skønhed og skrøbelighed og deler deres fascinerende fortællinger om billedernes tilblivelse.

Udforsk naturen gennem en ny optik, se dyrenes overraskende adfærd og opdag fantastiske arter i en udstilling, som hvert år begejstrer millioner af mennesker over hele kloden. De mange smukke fotos skildrer mangfoldigheden af liv på Jorden, og de inspirerer os til at reflektere over menneskets plads i naturen og vores ansvar for at beskytte den.

Og vinderen er…

Vinderne af Wildlife Photographer of the Year blev afsløret den 13. oktober 2020 ved en virtuel prisoverrækkelse sendt live fra den ikoniske Hintze Hall på Natural History Museum i London via sociale medier. Gense showet på YouTube og få et smugkig på de fantastiske vinderbilleder i udstillingen.

Dansker løb med prisen for bedste dyreportræt

En af vinderne i konkurrencen er den danske dyrefotograf og zoolog Mogens Trolle, som vandt kategorien ’Dyreportrætter’ med et karakterfuldt portræt af en næseabe i sit naturlige habitat på Borneo. Han havde også et foto af en majestætisk mandril med i opløbet om konkurrencens publikumspris People's Choice Award.

Mogens er samtidig en af vores gode kollegaer her på Statens Naturhistoriske Museum, og hans vinderbillede kan opleves i udstillingen. Hør Mogens fortælle om sit prisbelønnede foto i videoen herunder.

Et smugkig på billederne i udstillingen

Nedenfor finder du et udvalg af de prisbelønnede fotos fra udstillingen. Klik på billederne for at se dem i større format og få historien bag.


Besøgsadresse

Statens Naturhistoriske Museum
Øster Voldgade 5-7
1350 København K
Tlf: 22 82 76 79

Åbningstider og entré

People's Choice Award

Ud over de 99 udstillede billeder valgt af juryen udpeger Natural History Museum i London hvert år yderligere 25 fotos til en global offentlig afstemning.


Vinderen af publikumsprisen, People’s Choice Award, er nu fundet.


Se mere...

Følg med...

Deltag i debatten og del din oplevelse med Wildlife Photographer of the Year på de sociale medier med #WPY56 og #StatensNaturhistoriskeMuseum.


Hold dig opdateret og få historierne bag de fantastiske dyrefotos ved at tilmelde dig museets nyhedsbrev eller følge os på Facebook og Instagram.

Udstillingen er generøst støttet af:


Louis-Hansen Fonden
Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck's Fond
Knud Højgaards Fond
FL Smidth logo

Tak for samarbejdet:


NHM, London

Wildlife Photographer of the Year er udviklet og produceret af Natural History Museum, London.

FN's verdensmål:


FNs verdensmål

Statens Naturhistoriske Museum understøtter FN's verdensmål for en bæredygtig udvikling.