Wildlife Photographer of the Year - Dmitry Kokh

Wildlife Photographer of the Year


VERDENSBERØMT FOTOUDSTILLING
25. NOVEMBER 2022 – 27. AUGUST 2023

STATENS NATURHISTORISKE MUSEUM
Øster Voldgade 5–7, København

OPLEV NATUREN GENNEM EN NY OPTIK Den årligt tilbagevendende fotokonkurrence Wildlife Photographer of the Year er verdens største af sin slags og naturfotografernes svar på Oscar-uddelingen. Nu kan du opleve årets 100 bedste billeder af natur og dyreliv kåret i 2022 i en tankevækkende særudstilling på Statens Naturhistoriske Museum.

Udforsk naturen gennem en ny optik, se dyrenes overraskende adfærd og opdag fantastiske arter i en udstilling, som hvert år begejstrer millioner af mennesker over hele kloden. Med alvor, forundring og humor skildrer verdens dygtigste fotografer naturens skønhed og skrøbelighed og deler deres fascinerende fortællinger om billedernes tilblivelse.

De mange smukke fotos viser mangfoldigheden af liv på Jorden, og de inspirerer os til at reflektere over menneskets plads i naturen og vores ansvar for at beskytte den.

Det summer af liv

Her er årets bedste naturfoto

Blandt næsten 40.000 indsendte fotos fra 93 lande kårede et ekspertpanel bestående af fotografer, videnskabsfolk, naturforskere og billedredaktører i år eventyrer og fotojournalist Karine Aigner fra USA som hovedvinder af Wildlife Photographer of the Year. Karine modtog den prestigefyldte pris for sit foto 'Det summer af liv', der foreviger en kugle af kaktusbier, som dyster om en mage.

Den 16-årige Katanyou Wuttichaitanakorn fra Thailand løb af med titlen som Young Wildlife Photographer of the Year. Katanyou stjal spotlightet med sit foto 'Billedskønne barder'.

Billeder af gæster til Wildlife Photographer of the year Billeder af gæster til Wildlife Photographer of the year Billeder af gæster til Wildlife Photographer of the year Billeder af gæster til Wildlife Photographer of the year Billeder af gæster til Wildlife Photographer of the year Billeder af gæster til Wildlife Photographer of the year Billeder af gæster til Wildlife Photographer of the year Billeder af gæster til Wildlife Photographer of the year Billeder af gæster til Wildlife Photographer of the year

Besøgsadresse

Statens Naturhistoriske Museum
Øster Voldgade 5-7
1350 København K
Tlf: 22 82 76 79

Følg med...

Deltag i debatten og del din oplevelse med Wildlife Photographer of the Year på de sociale medier via #WPY58 og #StatensNaturhistoriskeMuseum.


Hold dig opdateret og få historierne bag de fantastiske fotos ved at tilmelde dig museets nyhedsbrev eller følge os på Facebook og Instagram.

 

Udstillingen er støttet af:


Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck's Fond
Axel Muusfeldts Fond logo
Fridmodt-Heineke Fonden logo

Tak for samarbejdet:


NHM, London

Wildlife Photographer of the Year er udviklet og produceret af Natural History Museum, London.

FN's verdensmål:


FNs verdensmål

Statens Naturhistoriske Museum understøtter FN's verdensmål for en bæredygtig udvikling.