WPY: Treetop douc by Arshdeep Singh, India

WILDLIFE
PHOTOGRAPHER
OF THE YEAR


VERDENSBERØMT FOTOUDSTILLING
ÅBNER 4. DECEMBER 2020

STATENS NATURHISTORISKE MUSEUM
Øster Voldgade 5–7, København

Oplev NATUREN gennem en ny optik Den internationale fotokonkurrence Wildlife Photographer of the Year er verdens største af sin slags. Nu kommer udstillingen med de 99 bedste billeder af natur og dyreliv til Danmark.

Wildlife Photographer of the Year er produceret af Natural History Museum i London, og den årligt tilbagevendende konkurrence er naturfotografernes svar på Oscar-uddelingen, som samler de dygtigste amatører og professionelle fra hele verden. Udstillingen består af 99 billeder, som en international jury har udvalgt mellem næsten 50.000 indsendte fotos. Blandt dem skal vinderne af konkurrencens forskellige kategorier findes, og den bedste fotograf løber af med den prestigefyldte titel som Wildlife Photographer of the Year.

Wildlife Photographer of the Year begejstrer hvert år millioner af mennesker verden over og afspejler vores udfordringer med klima og dyreliv. De mange smukke fotos vidner om unikke øjeblikke, der skildrer mangfoldigheden af liv på Jorden, og de inspirerer os til at reflektere over menneskets plads i naturen og vores ansvar for at beskytte den.

Og vinderen er…

Vinderne af Wildlife Photographer of the Year blev afsløret den 13. oktober 2020 ved en virtuel prisoverrækkelse sendt live fra den ikoniske Hintze Hall på Natural History Museum i London via sociale medier. Gense showet på YouTube og få et smugkig på de fantastiske vinderbilleder i udstillingen via galleriet på konkurrencens britiske hjemmeside.

Dansker løb med prisen for bedste dyreportræt

En af vinderne i årets konkurrence er den danske dyrefotograf og zoolog Mogens Trolle, som vandt kategorien ’Dyreportrætter’ med et karakterfuldt portræt af en næseabe i sit naturlige habitat på Borneo.

Mogens er samtidig en af vores gode kollegaer her på Statens Naturhistoriske Museum, og hans vinderbillede kan opleves, når vi åbner udstillingen til december. Hør Mogens fortælle om sit prisbelønnede foto i videoen herunder.

Et smugkig på billederne i udstillingen

Nedenfor finder du et udvalg af nominerede og vindere fra udstillingen. Klik på billederne for at se dem i større format og få historien bag fotoet.


Besøgsadresse

Statens Naturhistoriske Museum
Øster Voldgade 5-7
1350 København K
Tlf: 22 82 76 79

Åbningstider og entré

Udstillingsperiode

4. december 2020 – 9. maj 2021

Pressemateriale

WPY: © Evie Easterbook

© Evie Easterbrook

Køb billet online

Undgå kø og udsolgte datoer ved at booke tid og købe din billet til Statens Naturhistoriske Museum på forhånd via vores webshop.

Billetter kan købes fire måneder frem i tiden. Det valgte timeslot markerer din ankomsttid til udstillingerne på Øster Voldgade 5-7, hvor du bl.a. kan opleve 'Dinosaurernes konge' og fra 4. december 2020 også 'Wildlife Photographer of the Year'.

Indenfor 48 timer efter dit timeslot giver samme billet også adgang til ét besøg i Palmehuset i Botanisk Have samt på Zoologisk Museum.

Årskortholdere og gæster med forudbetalte rabatkort så som Copenhagen Card og Parkmuseerne skal også reservere et tidspunkt via webshoppen for at være sikret adgang ved ankomst til museet på Øster Voldgade.

Driftstatus: Du kan i øjeblikket opleve lidt ventetid i webshoppen.

Følg med...

Deltag i debatten og del din oplevelse med Wildlife Photographer of the Year på de sociale medier med #WPY56 og #StatensNaturhistoriskeMuseum.


Hold dig opdateret og få historierne bag de fantastiske dyrefotos ved at tilmelde dig museets nyhedsbrev eller følge os på Facebook og Instagram.

People's Choice Award

Ud over de 99 udstillede billeder valgt af juryen udpeger Natural History Museum i London yderligere 25 billeder til en global offentlig afstemning.


Stem på din favorit til People’s Choice Award fra tirsdag den 1. december 2020. Vinderen afsløres tirsdag den 9. februar 2021. Mere information følger.

Udstillingen er generøst støttet af:


Louis-Hansen Fonden
Knud Højgaards Fond

Tak for samarbejdet:


NHM, London

Wildlife Photographer of the Year er udviklet og produceret af Natural History Museum, London.

FN's verdensmål:


FN's verdensmål logo

Statens Naturhistoriske Museum understøtter FN's verdensmål for en bæredygtig udvikling.