4. februar 2014

Grønlands fremtid til debat

Særarrangement

”Til gavn for Grønland” hedder den nye rapport, der med afsæt i den eksisterende viden om Grønlands råstoffer opstiller fem scenarier for landets fremtidige udvikling. Fra Status quo til selvstændighed. Rapportens forfattere opfordrer til en bred folkelig debat om, hvordan Grønland skal se ud i fremtiden. Statens Naturhistoriske Museum har derfor sat to af debattens centrale stemmer stævne ved et særarrangement torsdag den 6. februar kl. 19.30.

V./ professor Minik Rosing, formand for udvalget bag rapporten ”Til gavn for Grønland” og Kuupik Kleist, tidligere landsstyreformand. Ordstyrer: Bo Lidegaard, chefredaktør på Politiken.

Foto: Hanne Strager

Grønlands befolkning har altid levet med dramatiske ændringer i klima, fangst og fiskeri, nye kulturelle strømninger og indvandring af nye folk. Sådan er det også i dag.

Grønlands politikere er under pres for at tage en række store beslutninger om, hvordan Grønland kan få gavn af landets råstoffer, og hvordan forholdet til Danmark og Rigsfælleskabet skal udvikle sig. Disse valg vil forandre Grønland og forholdet til omverdenen.

Men hvordan skal Grønland se ud i fremtiden?

Foto: Hanne Strager

Skal det være et multikulturelt Grønland med en voksende befolkning med mange indvandrere, som ernærer sig ved minedrift og de følgeindustrier, der følger med, eller skal det være et Grønland, som stadig primært baserer sig på levende ressourcer, suppleret med minedrift og andre nye erhverv, og som minder om det, vi kender i dag? Eller skal det være noget helt tredje?

Hør forskellige stemmer i debatten om Grønlands fremtid torsdag den 6. februar kl. 19.30 på Geologisk Museum.

Arrangementet er en del af museets foredragsrække Vin & Videnskab i stemningsfyldte rammer på Geologisk Museum i København. I pausen serveres et glas vin.

Læs mere: www.vinogvidenskab.dk