Jørgen Rasmussen

Foto ovenfor: Blæksprutte af arten Wunderpus photogenicus fotograferet af den danske undervandsfotograf Jørgen Rasmussen. 

Dansk finalist Også i år var der en dansker blandt finalisterne i konkurrencen Wildlife Photographer of the Year. Jørgen Rasmussen er i dag bosat i Singapore og er en internationalt anerkendt undervandsfotograf. Med sit foto ’Er alle ombord?’ har han foreviget et møde mellem den giftige gople havhvepsen, en fisk og en nautil, som er en blæksprutteart. Se fotoet nedenfor samt i udstillingen på Statens Naturhistoriske Museum fra 24. november 2023. 

Jørgen Rasmussens finalefoto ’Er alle ombord?’ er taget i Balayan Bay på Philippinerne. Den danske undervandsfotograf dykkede efter migrerende dyreplankton, da han mødte denne trio. Han måtte undvige goplens dødsensfarlige tentakler, mens han indstillede den perfekte belysning til at bringe disse tre vidt forskellige arter frem fra mørket.

Hestemakrellen i havhvepsens paraplyformede krop er måske blevet dræbt af goplens stærke gift. Papirnautiler kobler sig tit på gopler for at spare på energien, æde dem eller søge beskyttelse mod rovdyr.

Jørgen Rasmussen

Foto: 'Er alle ombord?' af Jørgen Rasmussen. Finalist i kategorien 'Under vand' i Wildlife Photographer of the Year.

Jørgen Rasmussen