14. januar 2021

Skattejagt på Statens Naturhistoriske Museum

Tv-udsendelse

I næste afsnit af DRs udsendelser Skattejagt på museet går Hella Joof og Nikolaj Koppel på opdagelse blandt hvaler, dinosaurer og 14 millioner andre genstande på Statens Naturhistoriske Museum.

Foto: Museumsdirektør Peter C. Kjærgaard guider Hella Joof og Nikolaj Koppel rundt i Danmarks naturhistoriske samlinger. 


Når DR på søndag blænder op for næste afsnit af programserien Skattejagt på museet, er det med Hella Joof og Nikolaj Koppel i hovedrollerne som skattejægere i Statens Naturhistoriske Museums enorme samlinger. Opgaven er at sammensætte den sidste særudstilling nogensinde til Zoologisk Museum, før det store, nye nationale museum for naturen åbner i Botanisk Have i 2024. Det viser sig hurtigt, at være en meget stor opgave for de to skattejægere. De er nemlig havnet i ikke mindre end Danmarks største museumssamling, fuld af genstande samlet ind af opdagelsesrejsende og forskere gennem mange hundrede år. Der skal træffes nogle svære valg - ikke mindst når de skal blive enige om, hvad udstillingen skal handle om.

Foto: Jagten på fascinerende historier og genstande bringer Hella Joof og Nikolaj Koppel ned i museets hvalkælder, hvor samlingsmedarbejder Daniel K. Johansson står klar med viden og hjælp.


- Vi er meget begejstrede for at kunne invitere hele Familien Danmark med på opdagelse i nationens naturhistoriske samlinger. Med 14 millioner genstande har det ikke været noget let sag for Hella Joof og Nikolaj Koppel at vælge de helt rigtige ting til deres udstilling. Uden at sige for meget, kan jeg godt afsløre, at der er en del debat undervejs, men også megen morskab, fortæller Peter C. Kjærgaard, direktør for Statens Naturhistoriske Museum, som var vært for de to ’opdagelsesrejsende’ under optagelserne til søndagens afsnit.

Målet med DRs serie er at give seerne adgang til de millioner af genstande fra menneskenes og naturens verden, som de danske museer gemmer i deres store magasiner, så viden og fortællinger kommer bredt ud.

Hella Joof og Nikolaj Koppels særudstilling kan ses fra 21. april til 6. juni 2021.

Se med på DR TV 1 på søndag den 17. januar kl. 20 eller find udsendelserne her.

Følg med i aktiviteter og samlinger i Det virtuelle museum, som du finder her.