Det virtuelle museum

Vi er dykket ned i gemmerne og har fundet film, naturaktiviteter og podcasts frem til både store og små. Her på siden kan I få en virtuel museumsoplevelse, der er både spændende og lærerig.

Naturaktiviteter for børn


Observer og registrer naturen og dyrene omkring jer, find byens forskellige slags fugle eller tegn din haves træer, blade og biller på farverige opgaveark om naturens verden. I kan også beskrive den verden, I ser, i en app eller spørge Natureksperterne om det særlige fund, I har gjort på en tur udenfor.

Skattejagt på Statens Naturhistoriske Museum


I andet afsnit af DRs serie 'Skattejagt på museet' går Hella Joof og Nikolaj Koppel på opdagelse blandt hvaler, dinosaurer og 14 millioner andre genstande i museets samlinger. Deres mission er at finde skjulte skatte og give dem nyt liv i en pop-up udstilling på Zoologisk Museum. Men hvad skal udstillingen handle om?

Se med på DR TV...

Læs mere...

Film


Film til både børn og voksne. Kom f.eks. med på en filmisk tur i vores zoologiske samlinger og lær samtidig en masse om hvaler, dinosaurer, mennesket, og hvor vi kommer fra. Større børn og voksne kan se nogle af vores prisbelønnede film om jægere, forskere og kunstnere og deres liv i alle afkroge af verden.

Brev til en koglepalme

Oplev en poetisk rejse gennem det ikoniske Palmehus, som du aldrig har set det før. Filmen 'Et brev til en koglepalme' er valgt som Vimeo Staff Pick, en æresbevisning der kun tilfalder de bedste videoer på internettet. Sæt dig godt til rette og se med.

Ruben

Den glødende ligblomst

Kunsten at se - John Olsen

Menneskedyret


I tre korte dokumentarfilm går vi under huden på en død chimpanse for at blive klogere på ligheder og forskelle mellem os selv og vores nærmeste nulevende slægtning. Mød biolog Jørn Madsen og konservator Abdi Hedayat i dissektionen på Zoologisk Museum til en snak om evolution.

Velkommen til Menneskedyret

Hjernens udvikling

Oprejst gang

Tænder og DNA

Grønland


Podcasts


Lyt med når vi dissekerer velkendte danske dyr, når forskere og eksperter debatterer nutiden og fremtidens klimaspørgsmål, eller kom med P1 om i museets samlinger, hvor Peter Lund Madsen stiller alle de spændende spørgsmål.

Materialer til undervisning


Her kan I som lærere og pædagoger selv gå på videre opdagelse i alle de mere skolerelaterede materialer, som museet tilbyder.