Sommerfugle

Naturen kalder: Vejen til bedre naturbeskyttelse  i EU og Danmark

GRATIS FOREDRAG OG DEBAT FOR UNGE OM BIODIVERSITETSKRISEN

Naturen kalder på handling, men hvor skal den komme fra? Kom til gratis foredrag og debat onsdag den 11. oktober kl. 19–21 og bliv klogere på naturbeskyttelse i Danmark, og hvilke handlinger der er brug for, hvis naturen skal trives.

På aftenen skal vi høre mere om og debattere EU’s strategier for bedre naturbeskyttelse, og hvordan Danmark bør implementere dem. Der er nemlig tale om potentielt store ændringer i, hvad vi i Danmark skal bruge vores areal til.

Med EU’s biodiversitetsstrategi samt forordningen om naturgenoprettelse, lægger EU eksempelvis op til, at 30% af det europæiske land- og havareal skal beskyttes inden 2030. Men hvad kommer det til at betyde for den europæiske – og herunder den danske  natur og biodiversitet? 

Til at belyse aftenens emne har vi inviteret professor Carsten Rahbek fra Københavns Universitet, folketingsmedlem fra SF Marianne Bigum, direktør i Dansk Skovforening Anders Frandsen samt Nethe Larsen fra DN UNG. Vært for debatten er biolog, naturformidler og podcastvært, Alexander Holm.

Praktisk information

Dato og tidspunkt: Onsdag den 11. oktober kl. 19–21.

Sted: Auditoriet på Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5–7, 1350 København K.

Billetter: Arrangementet er gratis, men du skal vise billet ved ankomst. Hent din gratis billet via Billetto. Ønsker du at opleve museets udstillinger, skal du købe entrébillet.

Målgruppe: Arrangementet henvender sig til unge  men alle er velkomne.

Mad og drikke: Vi serverer kaffe og kage undervejs.

Kørestolsbrugere kan godt deltage i arrangementet. Se mere om handicapforhold på museet