Familierundvisning i Botanisk Have i København

Naturens dronninger & dronningernes natur

ÅBENT HUS MED GRATIS AKTIVITETER FOR HELE FAMILIEN I BOTANISK HAVE

I anledningen af dette års Golden Days festival, der med temaet ’Queens’ hylder markante danske kvindeskikkelser, kan du tage hele familien med i Botanisk Have. Den 11. september sætter haven nemlig fokus på alle de dronninger, som naturen er fuld af i både planternes og dyrenes verden.

Vi skal bl.a. stifte bekendtskab med biernes, myrernes og sommerfuglenes dronninger og stærke hunner hos dyr som elefanterne og løverne. Vi kigger også på nogle af de dyr, hvor hunnerne er større og stærkere end hannerne. Dette gælder bl.a. for mange edderkopper, hvor nogle af hannerne tilmed skal passe på for ikke at blive spist af hunnerne.

I planternes rige kaldes roserne for 'blomsternes dronning', og blandt planternes navne findes alt fra gudinder og bly violer. 

Alt dette sætter vi fokus på, når det den 11. september fra kl. 10 – 15 skal handle om dronninger i Botanisk Haves Formidlingsvæksthus. Så kom forbi og se et udpluk af museets egen samling af dronninger hos bl.a. bierne og myrerne, farvelæg stregtegninger af dyre-og plantedronninger, plant din egen plante, som du kan tage med hjem og meget mere…

Det praktiske

Sted: Formidlingsvæksthuset i Botanisk Have. Se kort. 

Målgruppe: Arrangementet henvender sig til både børn og voksne.

Deltagelse er gratis og tilmelding er ikke nødvendig. 



Om Botanisk Have – et levende museum

Botanisk Have er et grønt åndehul i hjertet af København, som inviterer til fordybelse i naturens verden. Botanisk Have er anlagt i 1874 efter haveplan fra Landskabsgartner H.A. Flindt og siden renoveret i 2012 af Landskabsarkitekt Jens Hendeliowitz, der bl.a. er kendt for istandsættelserne af slotshaverne ved Fredensborg og Frederiksborg samt Kongens Have i København.

Den gamle have er en del af Statens Naturhistoriske Museum og adskiller sig markant fra andre parker i storbyen ved at være et levende museum med forskning, formidling, undervisning og naturbevarelse som hovedopgaver.