Debat i auditoriet på Geologisk Museum:

Kan de naturhistoriske museer være med til at redde verden?

Gratis tilmelding via billetto.dk

Deltag i debatten om de naturhistoriske museers rolle, når Statens Naturhistoriske Museum er vært for et panel af fire direktører fra en række ledende, internationale naturhistoriske museer, der hver især vil præsentere deres vision for det moderne naturhistoriske museum. Paneldeltagerne vil svare på spørgsmål fra publikum og i fællesskab diskutere museernes ansvar i en tid, der er præget af store forandringer.

I takt med at presset på Jordens klima, miljø og biodiversitet stiger, er der også opstået nye udfordringer for de naturhistoriske museer: Skal museerne fortsat være neutrale institutioner, hvis primære formål er at forvalte og forske i de unikke samlinger, og at formidle viden om naturens verden? Eller bør museerne påtage sig en mere aktivistisk rolle og indtage konkrete positioner i forhold til politiske og samfundsrelaterede spørgsmål?

Det centrale spørgsmål er derfor: Hvordan skal de naturhistoriske museer navigere i en tid præget af forandring? Skal de f.eks. aktivt bidrage til at bevare levende natur og betingelserne for liv på en global skala – og ligeledes opfordre og hjælpe borgerne til at gøre det samme?

Panel:

  • Lori Bettison-Vargas, President and Director, Natural History Museum of Los Angeles County
  • Kirk Johnson, Sant Director, Smithsonian’s National Museum of Natural History, Washington DC
  • Johannes Vogel, Director General, Museum für Naturkunde, Berlin.
  • Peter C. Kjærgaard, direktør, Statens Naturhistoriske Museum, Copenhagen

Debatten vil foregå på engelsk.

Efter debatten byder Statens Naturhistoriske Museum på en fredagsøl.


Tilmelding

Deltagelse i debat-arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig via billetto.dk.