Fossiler

FossilFestival

GÅ PÅ OPDAGELSE I FOSSILERNES VERDEN
LØRDAG 16. SEPTEMBER KL. 10  17

Rejs med os tilbage i tiden og bliv klogere på natur, klima og biodiversitet gennem Jordens historie. Den 16. september 2023 dedikerer vi en hel dag til fossiler og deres fantastiske historier om Danmarks fortid og livets udvikling på Jorden.

Til FossilFestival er der aktiviteter for børn og voksne i alle aldre. Hør foredrag med museets eksperter, støb dine egne fossiler og gå på opdagelse i fossilgalleriet. Du kan også farvelægge smukke tegninger af fortidens dyreliv i tegneværkstedet. Dagens program bliver fortsat udviklet, men vi opdaterer løbende siden her.

Over sommeren kan du deltage i flere aktiviteter for hele familien med fossiler i fokus. Se mere i kalenderen.

FossilFestival og fossil-aktiviteterne er initiativer under projektet Danmark Udforsker Fossiler, som støttes af Geocenter Danmark.

 

Kl. 10.00 – 16.45:  Fossilgalleri (på Statens Naturhistoriske Museum)
Besøg fossil-galleriet og bliv inspireret til din næste fossiljagt. Se fossiler og Danekræ fra museets samlinger samt fund gjort af Danmarks dygtige fossiljægere, og bliv klogere på hvad du selv skal holde øje med, når du er på fossiljagt.

Kl. 10.00 – 16.45:  Fossilafstøbning (i gården)
Kom og lav din egen fossilafstøbning i gården foran museet og lær mere om, hvordan fortidens liv er blevet til de forsteninger, vi i dag finder rundt omkring på strande, ved klinter og i kalkgrave.

Hele dagen:  Tegneværksted (på Statens Naturhistoriske Museum)
Farvelæg smukke tegninger, du kan tage med hjem.

 

 

Hvornår: 16. september 2023 kl. 10  17.

Hvor: I gården, auditoriet og på Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5-7.

Adgang: Alle aktiviteter på dagen er gratis, når der er indløst billet til museet.

Målgruppe: Børnefamilier samt alle med interesse inden for palæontologi og geologi.

Mad og drikke: I museumscaféen kan I lade op til endnu flere oplevelser eller tage en forfriskning to-go. Stil den lille sult med caféens sortiment af kager, smurte boller, sandwiches og wraps, eller nyd en kop kaffe, te, kakao eller en kold sodavand. Se caféens menu.

Butikken: I museets butik kan I købe jeres eget udgravningssæt, smukke forsteninger eller fossile tænder fra fortidens kæmper. Butikken ligger i forlængelse af billetsalget.

 

Danmark Udforsker Fossiler Danmark Udforsker Fossiler Danmark Udforsker Fossiler Danmark Udforsker Fossiler Danmark Udforsker Fossiler Danmark Udforsker Fossiler

Besøgsadresse

Statens Naturhistoriske Museum
Øster Voldgade 5-7
1350 København K
snm@snm.ku.dk
Tlf: +45 35 32 22 22