19. december 2016

H.K.H. Kronprinsen overrakte Galathea-medaljer til jubilæumskonference

10-ÅRS JUBILÆUM

Den 14. december afholdt Det Kongelige Danske Geografiske Selskab 10-års jubilæumskonference for Galathea 3-ekspeditionen. Kronprins Frederik, der er præsident for det Kongelige Danske Geografiske Selskab, deltog i konferencen, hvor han overrakte Galathea-medaljen til tre Galathea 3-forskere; professor Ole Mertz fra Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning og professor Katherine Richardson og professor Minik Rosing, begge fra Statens Naturhistoriske Museum.

Fra venstre: Professor Minik Rosing, professor Ole Mertz og professor Katherine Richardson. Foto: Kent Pørksen.

Fra venstre: Professor Minik Rosing, professor Ole Mertz og professor Katherine Richardson. Foto: Kent Pørksen.

Jubilæumskonferencen satte fokus på nogle af de forskningsresultater, som Galathea 3-ekspeditionen har bidraget til, bl.a. i forhold til klimarelaterede spørgsmål. Efter en række oplæg om ekspeditionens resultater nåede konferencen frem til sit højdepunkt, hvor kronprinsen overrakte Galathea-medaljen til de tre forskere.

- At deltage i Galathea 3 var en fantastisk oplevelse, ikke kun på grund af den forskning, jeg fik lov til at lave, men også pga. af de mange nye mennesker, jeg lærte at kende. Journalisterne var dog meget frustrerede over, at vi ikke var i stand til at sige noget om, hvad vi havde fået ud af vores forskning, da vi sejlede ind til København. Nu – 10 år efter – er vi ved at få et godt overblik over de fantastiske resultater, der gemte sig i vores prøver fra dengang. Jeg havde ikke ventet mere af tirsdagens jubilæum, end den store fornøjelse det var endeligt at kunne fortælle omverden om de mange spændende resultater, Galathea 3 gav os. Derfor var det både en stor overraskelse og en meget stor ære at få tildelt Galathea-medalje sammen med Minik og Ole, siger professor Katherine Richardson fra Statens Naturhistoriske Museum.