1. juni 2020

Træet der ændrede Verden

Ny viden

Dybt inde i regnskoven i Andesbjergene gror Cinchona-træet. Barken fra træet afhjælper en af de mest dødelige tropesygdomme: Malaria. Nataly A. Canales, Phd-studerende på Statens Naturhistoriske Museum, har kortlagt træets historie. Det er der kommet en længere artikel på BBC ud af.

Nataly A. Canales' forskning fokuserer på udviklingen af medicinske arter, for at forstå de evolutionære processer og mønstre i biodiversiteten, som understøtter traditionel viden. Målet er i sidste ende at forbedre sundheden. 

Hun forsker for øjeblikket i den genetisk historie bag cinchona-træet, som har været det vigtigste middel mod den frygtede tropesygdom malaria, der har kostet millioner af liv gennem årene. I dag er træet en truet art, og det gror blandt andet i Manú National Park i Peru, hvor Nataly A. Canales er født.

Hendes forskning og historien om cinchona-træet har fået stor interesse, ikke mindst efter at malariamedicin er blevet testet som et muligt middel mod corona-virussen. Det har blandt andet fået BBC til bruge Nataly A. Canalaes' reseach til at skrive en længere feature-artikel om træet og dets helbredende bark. Læs artiklen her fra BBC her.

Nataly A. Canales har også været med til at skrive en større artikel om, at cinchonatræets bark desværre ikke kan bruges mod corona-virus. Læs artiklen på The Conversation her.

Læs mere om Nataly A. Canales og hendes research