7. juli 2009

Pressemeddelelse

Stor folkelig interesse for nyt museum

Der er overvældende interesse for at høre mere om visionerne for det nye Statens Naturhistoriske Museum. Museet er en del af Københavns Universitet og det skal efter planen opføres omkring Botanisk Have i København. De åbne rundvisninger i haven er blevet et tilløbsstykke for københavnerne. Museet planlægger derfor endnu flere borgerrundvisninger i august og september.

Flere gange i løbet af foråret og forsommeren har mere end hundrede mennesker fuldt interesseret i hælene på sekretariatsleder Rikke Sanderhoff Mørch rundt i Botanisk Have, mens hun har fortalt om planerne for det ny museum for naturhistorie. For der er nemlig rigtig mange mennesker, der er interesserede i at høre mere om et af de største museumsprojekter i Danmark i nyere tid.

"Interessen har været stor. Folk er oprigtig interesseret i planerne, og vi har en rigtig god dialog med de mange mennesker, der deltager på vores åbne rundvisninger i haven. Derfor har vi også besluttet at udvide rækken af arrangementer, hvor helt almindelige borgere kan få mere at vide om museumsplanerne," siger Rikke Sanderhoff Mørch, der er sekretariatsleder for det ny Statens Naturhistoriske Museum.

De mange arrangementer i Botanisk Have er en del af et større visionsforløb, som også omfatter en åben idekonkurrence, hvor arkitekter, studerende, kunstnere og tværfaglige teams kommer med forslag til det nye Statens Naturhistoriske Museum.

"At skabe et nyt naturhistorisk museum er et stort og omfattende projekt, og da planen er, at det skal ligge omkring Botanisk Have, er det selvfølgelig også vigtigt for os at få fortalt, at der ikke skal bygges i den oprindelige have, men at museet etableres rundt om den. Det bruger vi blandt andet rundvisningerne til at fortælle om. Derudover fortæller vi om alt det spændende, der kommer til at sker, herunder genetableringen af H.A. Flints oprindelige haveplan fra 1871," siger Rikke Sanderhoff Mørch.

Statens Naturhistoriske Museum har til genetableringen af haven modtaget 17 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Projektet indgår i de samlede planer for et nyt naturhistorisk museum i hjertet af København.

Læs mere om de kommende rundvisninger i Botanisk Have på https://nyt.snm.ku.dk/

For yderligere information kan formidlingschef Hanne Strager kontaktes på 2875 1061 eller 3532 1001