21. november 2017

Slimede snegle

Dyr

Min morfar har et billede af 2 snegle, der hænger i slim og snor sig om hinanden med en masse slim nedenunder. Hvad laver de mon? spørger Arthur på 5 år

Det, de to snegle laver, er børn. Det er leopardsnegle, og de har en meget særlig måde at gøre det på. Nu forklarer jeg det for dig:
Først mødes de to snegle, og så leger de fangeleg i et stykke tid. Den ene snegl følger efter den anden, og de lugter til hinanden og prøver at lære hinanden lidt at kende. Efter noget tid, når de så er blevet venner, kravler de op i et træ eller en busk. Her finder de en god klatregren, og så begynder de at kramme. Mens de krammer laver deres kroppe en masse slim, for sådan er snegle nogle klistrede dyr. De laver så meget slim at der opstår et slim-reb, og det reb hænger de sig så i. Pludselig sker der så noget spøjst – sneglene tager nemlig deres penisser frem. Penis er et gammelt og fint ord som voksne bruger når de ikke tør sige tissemand. 

Snegle er lidt underlige, for deres tissemænd sidder lige bag hovedet og hos leopardsneglene er de lange og blå. De  vikler dem rundt om hinanden, mens de hænger i slim-rebet. Det, der foregår, er noget der kaldes en parring. Det vil din mor og far helt sikkert gerne fortælle dig om, om et par år. De begynder sikkert at snakke om bier og blomster og du bliver meget forvirret, men før eller siden kommer du til at forstå hvad de mener. Jeg kan fortælle dig, meget kort, at parring er det man kalder det, når man laver babyer. 

Når sneglene har hængt med tissemændene fremme i et stykke tid, går slim-rebet i stykker og de falder ned på jorden. Så siger de farvel til hinanden og kravler hjem til deres sneglehuse. Nu er de begge to gravide, og gør sig klar til at lægge en masse æg, som de har i maven. De er nemlig begge to noget der hedder ”hermafroditter”. Det betyder at de er hanner og hunner på samme tid. Så de har begge to tissemænd, men de kan også begge to blive gravide i deres maver. De er begge to mor-far og far-mor på samme tid, og det er meget forvirrende når de får børnebørn, for så kan de både være farmor-mor-far og morfar-far-mor. 

Jeg håber du fik svaret på dit spørgsmål. Og Arthur – husk at de seje børn bliver biologer

Emner