Kalender

 • 8. februar - 16. februar 2020

  Vinterferie på Geologisk Museum

  I vinterferien (8. – 16. februar 2020) kan hele familien gå på opdagelse i udstillingen 'Meteoritter – en rejse gennem tid og rum', hvor I blandt andet kan møde en af museets formidlere og lære, hvordan I kan se forskel på en meteorit og en almindelig sten. Grib en sjælden mulighed for at røre ved ægte meteoritter og studere dem nærmere under vores microEYE-mikroskop, så du bliver klædt på til selv at kunne gå på meteoritjagt. Du kan også lave dit eget meteorkrater eller tage et spil bingo og blive klogere på stenene fra himlen.

  » Læs mere

 • 8. februar - 16. februar 2020

  Vinterferie på Zoologisk Museum

  I vinterferien (8.–16. februar 2020) er vi helt oppe på tæerne på Zoologisk Museum. For hvem er højest? Og hvem har flest ben?

  Du kan samle din egen rekordbog med de sejeste dyr i verden – og du kan også tage på rekordjagt rundt i museets udstillinger og finde frem til endnu flere seje dyr.

  Ved du, hvilket dyr der er det mindste? Hvilket der har de længste tænder? Eller hvilket der er giftigst? I evolutionshallen quizzer vi om rekorder på storskærmen. Her står museets værter klar med alverdens dyr, fundet frem fra vores magasiner – de fleste må man røre, og alle dyrene er rekordholdere i noget fantastisk. Kom og snak med museets flinke og kloge værter og hør, hvilke dyr, de synes er mest imponerende!

  » Læs mere

 • 12. februar 2020, kl. 19:00-21:15

  Dødens detektiver

  [ Foredrag med VIN & VIDENSKAB ] Vi er vant til fra amerikanske TV-serier at se, hvordan politiet og deres eksperter opklarer mord og andre forbrydelser med højteknologiske metoder. Men hvad er virkelighed, og hvad er fantasi? I denne sjette udgave af Dødens Detektiver får vi endnu en gang lov til at kigge bag kulisserne hos danske eksperter, der er med til at undersøge lig og andre spor i alvorlige kriminalsager. Det skal handle om, hvad der sker med kroppen, når vi dør, om retsakustik, dvs. analyse af lydspor i kriminalsager, om 1000 år gamle lig fundet under Rådhuspladsen og om en ny avanceret metode til at lave virtuelle 3D crime scene-rekonstruktioner.

  » Læs mere