1. december 2023

Stem på dit favoritbillede til publikumsprisen i Wildlife Photographer of the Year

Publikumspris

Fra en dyndspringer, der forsvarer sit territorium over for en indtrængende krabbe, til en ung ræv fra London, der skynder sig at gøre indhug i en overfyldt skraldespand. 25 uforglemmelige billeder i årets People’s Choice Award fortæller om skønheden i naturen - og menneskenes indflydelse på den.

Ræv på rov, Matt Maran (Storbritannien) ©. På en gade i London skynder en ung ræv sig at gøre indhug i en overfyldt skraldespand, inden skraldet bliver hentet.
Nabostrid, Ofer Levy (Australien) ©. En dyndspringer forsvarer indædt sit territorium over for en indtrængende krabbe i Roebuck Bay, Australien.

Årets udvalg viser også øjeblikket, hvor en adeliepingvin blander sig, mens en kejserpingvin-unge fodres, og billedet af frakker fra hele Europa lavet af pelse fra nogle af de mest truede store kattearter, beslaglagt af toldere.

Du kan opleve de 25 nominerede fotos som en del af udstillingen Wildlife Photographer of the Year på Statens Naturhistoriske Museum frem til 8. september 2024.

Se de 25 fotos og afgiv din stemme

Fotografierne er udvalgt af et internationalt dommerpanel, som er udpeget af Natural History Museum i London. Dommerne måtte gennemgå 49.957 indsendte bidrag fra 95 lande, før de fandt de 25 fotografier.

Afstemningen lukker den 31. januar 2024.

Vinderen og de fire bedste billeder bliver afsløret i februar 2024.

Ballademager, Stefan Christmann (Tyskland) ©. En adeliepingvin (til højre) prøver på at blande sig, mens en kejserpingvin-unge fodres i Atkabugten i Antarktis.
Modedyr, Britta Jaschinski (Tyskland/Storbritannien) ©. Toldere har beslaglagt pelsfrakker fra hele Europa lavet af pelse fra nogle af de mest truede store kattearter.
Aber går ind for genbrug, Claire Waring (Storbritannien) ©. En sort topmakak undersøger indholdet af en plastikflaske, der er blevet samlet ind til genbrug i udkanten af Tangkoko Batuangus Naturreservat i Indonesien.
Oplyste vandmænd, Audun Rikardsen (Norge) ©. Nordlyset oplyser vandmændene, der flokkes til det efterårskolde vand i en fjord ved Tromsø i Nordnorge.

Emner