8. juni 2023

Plads til liv

Bevilling

Statens Naturhistoriske Museum har modtaget 2,5 millioner kroner fra VILLUM FONDEN til at skabe bedre vilkår for biodiversiteten. Indsatsen laves i samarbejde med unge i ungdomsklubberne.

Plads til liv

Statens Naturhistoriske Museum har i samarbejde med en række ungdomsklubber skabt rammerne for et nyt fritidstilbud til unge. Målet er at skabe øget interesse for naturforståelse og biodiversitets- og klimakrisen. I projektet Plads til liv skal de unge bl.a. skabe nye eller forbedre eksisterende grønne områder i ungdomsklubberne, så de kan blive levested for så mange hjemmehørende arter som muligt. Projektet samarbejder desuden med elselskabet Cerius-Radius om at gøre selskabets mange grønne arealer mere naturvenlige.

Forløbet tager udgangspunkt i lokalt oprettede “biodiversitets makerspaces”, hvor de unge bogstaveligt talt får hænderne i jorden. Målet er, at de unge vil opleve, at de gør en reel forskel for deres nærmiljø, og få en forståelse for, at det er muligt at give plads til mere natur, hvis vi prioriterer det. Indsatsen initieres, anlægges og følges af eksperter fra SNM med udgangspunkt i de unges engagement og motivation.

Fakta

  • Projektet i starter sensommeren 2023 og kører 2 år frem. Det bliver gennemført i tre faser og vil udvikle en ’best practice’-model og dele erfaringer på en hjemmeside til gavn for ungdomsklubber og andre interesserede.

  • VILLUM FONDEN giver 23 millioner kr. til otte initiativer, der gør science sjovt og lærerigt overalt i fritids-Danmark – fra camps og klubber til kulturinstitutioner og ude i det fri. Målet er, at flere børn og unge får mulighed for være med til fritidsaktiviteter, der bringer naturvidenskab og teknologi ind i deres hverdag.

Emner