17. december 2021

Statens Naturhistoriske Museum lukker og slukker for dinosaurerne

Lukker

Søndag kl. 8 bliver der mørkt og stille omkring T. rex’en Tristan Otto og de andre fossiler i en af museets mest ikoniske udstillinger nogensinde. Mange gæster har bestilt billet på forhånd, men må nu gå forgæves i juleferien.

Foto: Frederik Wolff Nesbtith Teglhus, Statens Naturhistoriske Museum

Statens Naturhistoriske Museum lukker og slukker, ligesom alle andre museer, på søndag kl. 8. Så bliver der mørkt og stille omkring T. rex’en Tristan Otto, og de andre fossiler. Museets spektakulære udstilling Dinosaurernes konge skulle have sluttet den 31. december, og mange har bestilt billetter til juleferien, for at udnytte den sidste chance for at se udstillingen.

- Desværre må vi nu skuffe alle dem, der har bestilt billet, men kommer for sent. Det gør rigtig ondt, når vi nu ved, hvor stor en oplevelse udstillingen har været for knap 300.000 gæster. Det er ekstra kedeligt, at netop denne udstilling bliver ramt af nedlukning for 3. gang, for museet er nu vant til at styre og kontrollere mængden af besøgende, så faren for smitte er minimal, siger Peter C. Kjærgaard, direktør for Statens Naturhistoriske Museum.

© Adam Oswell, Wildlife Photographer of the Year

Et af de store trækplastre for museet har også været den årlige udstilling Wildlife Photographer of the Year, der kommer fra Natural History Museum i London. De 100 fotos i udstillingen er udvalgt blandt mere end 50.000 billeder, taget af fotografer fra 95 forskellige lande, som har deltaget i konkurrencen bag den største naturfotoudstilling i verden. I år var også sidste chance for at se den ikoniske nisseudstilling på Zoologisk Museum. Det gamle museum på Østerbro lukker for altid i efterårsferien 2022, og dermed var julen i år sidste mulighed for at tage afsked med de elskede nisser, der har glædet børn gennem flere generationer.

- Vi havde lagt op til et brag af en juleferie med vores største program nogensinde. Vi er derfor meget triste over, at vi skal lukke ned. Museet får ikke del i hjælpepakkerne til kulturlivet, som de andre museer, fordi vi hører under Uddannelses- og Forskningsministeriet - ikke Kulturministeriet. Så ud over at vi må skuffe alle de mennesker, der havde regnet med en god oplevelse i juleferien, må vi forberede os på at tabe penge på nedlukning for 3. gang, slutter Peter C. Kjærgaard.

I slutningen af april åbner Statens Naturhistoriske Museum udstillingen Neandertalerne - en særudstilling om menneskets nærmeste slægtninge, der uddøde for ca. 40.000 år siden. Udstillingen er udviklet i samarbejde med Moesgaard Museum. Så der er heldigvis noget at se frem til i det nye år.

Foto: Moesgaard Museum