6. februar 2019

Dinosaurfamilier, sommerfugle og klodens klima skaber publikumsrekord

NYE INITIATIVER

Aldrig før har så mange mennesker gæstet Statens Naturhistoriske Museum i løbet af ét år. Over en kvart million gæster lagde vejen forbi museet i 2018, hvor særligt nye initiativer som udstillingen Dinosaurfamilier på Geologisk Museum og Sommerfuglehuset i Botanisk Have trak besøgende til. Men også museets debatarrangementer JORDEN KALDER var yderst eftertragtede og viste, at Statens Naturhistoriske Museum har en unik position, når danskerne skal tage aktiv stilling til store og vigtige spørgsmål om naturen og ikke mindst vores egen rolle i den.

Udstillingen Dinosaurfamilier på Statens Naturhistoriske Museum. Foto: Birgitte Rubæk, Statens Naturhistoriske Museum.

I 2018 slog Statens Naturhistoriske Museum alletiders publikumsrekord. I alt besøgte næsten 257.000 gæster Geologisk Museum, Zoologisk Museum og Palmehuset i Botanisk Have. Det er over 100.000 flere besøgende end året før. Hertil skal lægges over 820.000 gæster i Botanisk Have.

Statens Naturhistoriske Museum indledte 2018 med åbningen af udstillingen Dinosaurfamilier på Geologisk Museum. Udstillingen fik hurtigt bidt sig fast i både danske og internationale museumsgæster og ved årets udgang havde Geologisk Museum med 80.988 gæster næsten fordoblet besøgstallet i forhold til 2017.

Sommerens helt store satsning var Sommerfuglehuset i Botanisk Have. Her kunne publikum træde ind i en eventyrlig kulisse i det gamle victorianske Palmehus og opleve sommerfuglenes liv og forvandling på allernærmeste hold. Det nye sommerfuglehus tiltrak over 83.000 gæster.

Sommerfuglehuset i Botanisk Have. Foto: Birgitte Rubæk, Statens Naturhistoriske Museum. 

- Vores flotte besøgstal viser, at vores strategi med at lancere nye, attraktive tilbud til både det danske og internationale museumspublikum virker. Derfor har publikum også meget at glæde sig til i 2019, hvor vi bl.a. byder på den anmelderroste udstilling Fashioned from Nature fra Victoria & Albert Museum i London. Her udforsker vi det komplekse forhold mellem mode og natur og stiller skarpt på, hvordan modeindustrien har hentet både inspiration og råmaterialer fra naturen i mere end 400 år, siger direktør for Statens Naturhistoriske Museum Peter C. Kjærgaard og tilføjer:

- Fashioned from Nature er en udstilling, der er helt i tråd med vores vision om inspirere, engagere og give alle mulighed for at nyde, forstå og ikke mindst passe på naturens mangfoldighed. Formidling om klimaforandringer og en bæredygtig fremtid for kloden ligger os meget på sinde, og vi ved, at danskerne er interesseret i emnet. Det kunne vi tydeligt se med vores JORDEN KALDER-debatarrangementer, hvor der var rift om billetterne.

Den nordisk ølhave

Ud over Sommerfuglehuset og Danmarks største levende plantesamling kunne Botanisk Have i 2018 også byde på en ny levende udstilling, Den nordiske ølhave. Her kunne de besøgende opleve nogle af de planter, der gennem tiden er blevet anvendt til brygning af nordisk øl – fra vikingetiden til i dag – og der var stor interesse for at følge Den nordiske ølhaves udvikling hen over sommeren.

- Til foråret genåbner vi Sommerfuglehuset og Den nordiske ølhave, og jeg ser frem til snart at kunne afsløre meget mere af vores program for 2019, afslutter Peter C. Kjærgaard.

Den nordiske ølhave i Botanisk Have. Foto: Statens Naturhistoriske Museum.