12. april 2008

Safterne Stiger i Botanisk Have

illustration af Karin Maury

Lille udstilling, værker af Karin Maury, frit efter 'Danmarks vilde planter' med illustrationer af Henning Anthon.

Billedkunstner Karin Maury udstiller i Botanisk Haves udstillingslokale ved Palmehuset fra lørdag d. 12. april til og med søndag d. 18. maj 2008.
Foråret er Gudskelov atter over os, pirrende, livsbekræftende og næsten overvældende, og hvoropleves det tydeligere og mere intenst, end i en af Nordeuropas smukkeste Botaniske haver.

Tilsyneladende mødes kunst og videnskab i disse blomsterportrætter, der er ud over det sædvanlige - også ud over rammerne. Bjørn Ignatius Øckenholt, kunstner og leder af Den Frederiksbergske Billedskole, har venligst kommenteret:

"Karin Maurys saftspændte katalogisering af blomstermotivet som motiv er mere end almindeligt underfundigt kommenterende i sin museale tilsyneladen. Ikke uden grund kan rammerne ikke begrænse den drift, der driver værket, og som traditionen næsten byder, handler disse plantebilleder om noget andet end det, man lige ser. Blomster bryder asfalt, kunst bryder grænser. Samfund bryder sammen, hvis der ikke er blomster og kunst." Bjørn Ignatius Øckenholt