T. rex Junior - Casper

Mød T. rex Junior

NYHED I UDSTILLINGEN 'DINOSAURERNES KONGE'
21. APRIL – 31. DECEMBER 2021

VI HAR FÅET EN LILLE NY I FAMILIEN

Frygtindgydende, kødædende dinosaurer har også været unger en gang. Statens Naturhistoriske Museum har helt sensationelt fået besøg af Casper – en ung Tyrannosaurus rex. Grib chancen for at opleve det sjældne kranie af den ca. syv år gamle T. rex-unge side om side med den fuldt udvoksede T. rex, Tristan Otto, i udstillingen 'Dinosaurernes konge'.

Alt ved Tyrannosaurus rex var utroligt. I voksealderen tog de op mod 1,5 kg på om dagen. På blot 25 år gik de fra at være på størrelse med en stor due som nyklæggede unger til at være på størrelse med en stor lastbil som fuldt udvoksede. Den unge T. rex, Casper, har dermed været en lille fyr på blot 250 – 300 kg, da han døde, og er et yderst sjældent fund.


Der er meget få ægte dinosaur-fossiler af Tyrannosaurus rex, og endnu færre af T. rex-unger. Casper er blandt de tre bedst bevarede i verden, og udstillingen 'Dinosaurernes konge' er en helt unik mulighed for at se både en fuldt udvokset og en meget ung Tyrannosaurus rex udstillet side om side.

T. rex-ungen Casper og museumsdirektør Peter C. Kjærgaar
Billedtekst: Museumsdirektør Peter C. Kjærgaard studerer den unge T. rex, Casper. Man kan genkende en ung Tyrannosaurus rex på det slanke kranie og antallet af tænder i overmunden. Ungen har 38 tænder, mens den fuldvoksne kun har 32. Dyret udviklede først det kraftige hoved og den voldsomme bidstyrke, når det var omkring 13 år.

Besøgsadresse

Statens Naturhistoriske Museum
Øster Voldgade 5-7
1350 København K
Tlf: 22 82 76 79

Åbningstider og entré


T. rex-ungen, Casper, er generøst udlånt af en privat samler. Casper er opkaldt efter ejerens søn.

Udstillingen er generøst støttet af:


Louis Hansen fonden logo
Geocenter Danmark Logo
Augustinusfonden logo
Beckett fonden logo