Tristan Otto

Tristan Otto

Dinosaurernes konge

KAN OPLEVES FRA 2. APRIL 2020 TIL 28. MARTS 2021
PÅ STATENS NATURHISTORISKE MUSEUM

NY UDSTILLING PÅ TRAPPERNE

66 millioner år gammel, 4 meter høj, 12 meter lang og med alle sine frygtindgydende tænder intakt: Tristan Otto, dinosaurernes konge, kommer til København til april og giver dig mulighed for at komme helt tæt på et af verdens mest komplette Tyrannosaurus rex-skeletter. Tristan Otto vil være centrum for en af museets mest spektakulære udstillinger til dato og vises side om side med andre unikke dinosaurfossiler.

Udstillingen Dinosaurernes konge stiller skarpt på forholdet mellem rovdyr og bytte, herunder hvordan de forskellige dinosaurer udviklede sig for enten at blive bedre jægere eller det modsatte – at undgå at blive spist.

Omdrejningspunktet er Tristan Otto – et af verdens mest komplette Tyrannosaurus rex-fossiler. Gennem ham og en række andre unikke dinosaurfossiler fortælles historien om Jordens fortid, nutid og fremtid.

Dinosaurernes konge er derfor også fortællingen om, hvordan en tilsyneladende dominerende dyregruppe endte med at uddø. Udstillingen minder os om, hvor unikt livet på vores blå planet er, og hvordan vi mennesker påvirker det. Men i modsætning til dinosaurerne har vi faktisk en mulighed for at stoppe op og vende den negative udvikling, og dermed undgå en sjette masseuddøen.

Tristan Otto – et af verdens mest komplette T. rex-skeletter

Et ægte og næsten komplet Tyrannosaurus rex-fossil hører sjældenhederne til, da der fra 1902 og frem til i dag kun er fundet omkring 50 eksemplarer af T. rex’en. Ingen har været 100% komplette med de omkring 300 knogler i skelettet, men med sine 170 originale knogler er Tristan Otto ét af verdens mest komplette fossiler.

Danskejede Tristan Otto blev oprindeligt fundet i Montana, USA, i 2010 og har de sidste fire år huseret på Museum für Naturkunde i Berlin. Nu rejser han til Danmark, hvor han kan opleves fra begyndelsen af april 2020 og ca. ét år frem.

Tristan Ottos kranium
Tristan Otto's matsorte kranie har en enestående grad af fuldkommenhed og består af 98% originalt materiale – inklusiv alle knivskarpe tænder. Det gør ham til et exceptionelt velbevaret fossil. Kraniet udstilles i øjenhøjde i sin egen glasmontre, der gør det muligt at stå ansigt til ansigt med en af historiens mest imponerende skabninger, og at komme helt tæt på de fantastiske detaljer i kraniet. Fotograf: Frederik Wolff Teglhus, Statens Naturhistoriske Museum ©

Besøgsadresse

Statens Naturhistoriske Museum
Geologisk Museum
Øster Voldgade 5-7
1350 København K

Åbningstider og entré

Udstillingsperiode

2. april 2020 - 28. marts 2021

Presse

Presse

Events og foredrag i forbindelse med udstillingen

  • 15. apr. 2020

    The dinosaurs rediscovered

    [ Foredrag med VIN & VIDENSKAB ] The world renowned palaeontologist and evolutionary scientist Professor Michael Benton will talk to us about his latest book entitled “The Dinosaurs Rediscovered: How a Scientific Revolution is Rewriting History” (2019). ... »

Se alle arrangementer

Teaser


Dinosaurerne er generøst udlånt af Niels Nielsen, Jens Peter Jensen og en privat samler.

Film: At starte en samtale

Film: Triceratops flytter ind

Udstillingen er generøst støttet af:


Louis Hansen fonden

Louis Hansen fonden logo

Geocenter Danmark Logo

Geocenter Danmark Logo

Augustinusfonden logo

Augustinusfonden logo

Beckett fonden logo

Beckett fonden logo

Dinosaurtransporten er sponsoreret af:


Møbeltransport Danmark logo

Møbeltransport Danmark logo

Tak for samarbejdet:


Museum für Naturkunde, Berlin

Museum für Naturkunde, Berlin

Statens Naturhistoriske Museum understøtter FN's Verdensmål:


FN's verdensmål logo

FN's verdensmål logo