Sommerfugle - naturens stille brudbringer

Sommerfugle – Naturens stille budbringere

Åben frem til 9. august 2020

UDSTILLING

Der findes et følsomt barometer, som fortæller om forandringer i klimaet. Sommerfuglene. Naturens stille budbringere. De er følsomme over for selv små ændringer i deres livsforhold, eksempelvis temperaturudsving. Så hvis sommerfuglene forsvinder, er budskabet klart: Der er noget galt i naturen. Og det er der. Mange steder i verden dykker sommerfuglebestandene drastisk. Også i Danmark. Derfor sætter museet fokus på naturens stille budbringere i udstillingen 'Sommerfugle. Naturens stille budbringere'. Her kan du få indblik i museets store samling af sommerfugle og fordybe dig i sommerfuglenes forunderlige liv.

Billede af sommerfuglSommerfuglen er et ældgammelt symbol for forandring. Den beskedne larve på det grønne blad, der forvandles til en smuk, bevinget skabning har fascineret mennesket gennem århundreder. I dag er sommerfuglene også budbringere for forandring. Antallet af sommerfugle er faldende, og arter forsvinder for evigt. Et tydeligt tegn på, at grundlæggende betingelser for livet på Jorden er under forandring.

- Vores videnskabelige samling af sommerfugle går flere hundrede år tilbage. Samlingen gemmer på en kæmpe viden om arternes udbredelse og leveforhold, hvilket kan hjælpe os med at forstå det drastiske fald i bestandene. Og det er det første skridt, der skal tages, hvis vi ønsker at bevare sommerfuglene, siger museumsdirektør Peter C. Kjærgaard fra museet og tilføjer: 

- Det næste er at stille denne viden til rådighed for alle. Hen over sommeren har vi med det nye sommerfuglehus i Botanisk Have givet publikum mulighed for at komme helt tæt på de flotte, men også skrøbelige dyr. Nu gør vi det igen, men på en ny måde, med denne smukke og dybt fascinerende udstilling. Her kan sommerfuglenes budskab om fundamentale forandringer for livsbetingelserne på Jorden hverken overhøres eller overses. Det er noget, vi alle er nødt til at forholde os til.

Besøgsadresse

Statens Naturhistoriske Museum
Øster Voldgade 5-7
1350 København K
Tlf: 22 82 76 79

Åbningstider og entré

Book din billet online

Der er mange gæster, som ønsker at besøge udstillingen 'Dinosaurernes konge' netop nu. Samtidig kører vi med nedsat kapacitet i henhold til myndighedernes anbefalinger for at sikre god plads og en tryg oplevelse. For at undgå kø og udsolgte datoer er det derfor nødvendigt at booke tid og købe din billet på forhånd via vores webshop.

Billetter kan købes to måneder frem i tiden og gælder til 'Dinosaurernes konge' og museets øvrige udstillinger.

Årskortholdere og gæster med forudbetalte rabatkort så som Copenhagen Card og Parkmuseerne skal også reservere et tidspunkt via webshoppen for at være sikret adgang ved ankomst til museet på Øster Voldgade.

Sommerrabat: Som en del af regeringens sommerpakke tilbyder vi 50 % rabat på entrébilletter fra 27. juni og frem til og med 9. august 2020. Rabatten er fratrukket i priserne på webshoppen. 

Driftstatus: Du kan i øjeblikket opleve lidt ventetid i webshoppen.

Pressebilleder

Billede af sommerfugle link til pressebilleder

Udvælgelse af sommerfugle

Støttet af:


Augustines fonden logo
gbif logo
Det natur- og biovidenskabelige fakultet logo