Mineraler - calcit

Mineralsalen

Permanent udstilling

Udstillingen omfatter to store sale og to mindre rum, i alt mere end 300 m2. Størsteparten af de to sale optages af den systematiske udstilling, hvor mineralerne præsenteres i en krystalkemisk rækkefølge begyndende med grundstoffer som guld og sølv og sluttende med silikater som fx feldspat og zeolitter.

Hertil kommer tematiske udstillinger om berømte grønlandske forekomster, zeolitter og calcit fra Island og Færøerne, sølv fra Kongsberg, baltisk rav og en mindre montre om ædle stene. I tilknytning til Mineralsal II findes et mindre udstilling om krystaller og deres egenskaber.

Krystallografi 

Udstillingen om krystallografi fortæller om mineralernes indre opbygning, og forklarer hvordan denne opbygning har betydning for mineralernes ydre egenskaber som krystalformer, hårdhed, farve, glans osv.

Krystal - mineralsalen - BerylDer fortælles om de symmetriske forhold, som hersker mellem atomerne i krystallens indre og hvorledes denne symmetri går igen i de ydre krystalformer. Der fortælles også om mineralers hårdhed, for eksempel om den bløde grafit og den hårde diamant, to mineraler som består af det samme grundstof, kulstof, men som dog er vidt forskellige både med hensyn til hårdhed, glans og gennemsigtighed. 

Besøgsadresse

Statens Naturhistoriske Museum
Øster Voldgade 5-7
1350 København K
Tlf: 22 82 76 79

Åbningstider og entré

Book din billet online

Undgå kø og udsolgte datoer ved at booke tid og købe din billet til Statens Naturhistoriske Museum på forhånd via vores webshop.

Billetter kan købes fire måneder frem i tiden. Det valgte timeslot markerer din ankomsttid til udstillingerne på Øster Voldgade 5-7, hvor du bl.a. kan opleve 'Dinosaurernes konge' og frem til 29. august også 'Wildlife Photographer of the Year'.

Indenfor 48 timer efter dit timeslot giver samme billet også adgang til ét besøg i Palmehuset i Botanisk Have samt på Zoologisk Museum.

Årskortholdere og gæster med forudbetalte rabatkort så som Copenhagen Card og Parkmuseerne skal også reservere et tidspunkt via webshoppen for at være sikret adgang ved ankomst til museet på Øster Voldgade.

For skoler og gymnasier

Tag klassen med på Geologisk Museum og bliv klogere på bjergarternes dannelse, evolution eller pladetektonik & naturkatastrofer.

Læs mere her...