Meteoritter - en rejse gennem tid og rum

Meteoritter – en rejse gennem tid og rum

Bemærk at genstandene i udstillingen for tiden ikke må berøres på grund af smitterisiko ifm. Corona-virus.

Åben frem til 30 august 2020

SÆRUDSTILLING

Hellige sten, gudernes afføring eller et varsel om dommedag – meteoritter er altid blevet tillagt mystiske og guddommelige egenskaber. Men de har også stor videnskabelig værdi og leverer uvurderlige informationer om vores solsystem og livets oprindelse. I denne udstilling kan du opleve enestående meteoritter og blive klogere på deres oprindelse, mytologi, og hvilken ny viden forskerne kan få fra dem.

Udstillingen inviterer hele familien på en rejse i tid og rum og suppleres med en række spændende aktiviteter og events.


Highlights

  • Månen og Mars: Grib en unik mulighed for at røre ved både et stykke af Månen og et stykke af Mars. Udstillingen omfatter meteoritter fra vores måne og nærmeste naboplanet og gør dem fysisk tilgængelige for alle.

  • Black Beauty: En smuk og sjælden meteorit fra Mars, som igennem Centre for Star and Planet Formations forskning har givet os ny viden om mulighederne for tidligt liv på den nu så golde planet.

  • Lugt – lyt – føl – se: Oplev meteoritter med alle sanser igennem interaktive installationer og aktiviteter i udstillingen.

  • Ensisheim-meteoritten: Den første meteorit, hvis fald er dokumenteret. I 1492 oplevede man i byen Ensisheim et mirakel, da en sten, ledsaget af tordenbrag, faldt ned fra himlen og blev fundet i en mark af en lille dreng. Et fragment af dette historiske meteoritfald kan ses i udstillingen.

  • Ejby-meteoritten: Det største meteoritfald i Danmarkshistorien skete i februar 2016 og er på næsten 9 kg i alt. Tilsammen har de heldige findere modtaget ca. 2 mio. kroner i findeløn igennem Danekræ-ordningen, som har sikret, at alle meteorit-fragmenter nu findes i Statens Naturhistoriske Museums samling.

  • Agpalilik-meteoritten: Som den mest fantastiske meteorit i samlingerne på Statens Naturhistoriske Museum byder denne ikoniske genstand alle besøgende velkommen allerede i gården til Geologisk Museum. Agpalilik er en jernmeteorit på hele 20 ton, som blev fundet af den danske forsker Vagn Fabritius Buchwald i Nordvestgrønland i 1963. Den dag i dag står meteoritten i Geologisk Museums gård på den stålslæde, hvorpå den blev fragtet til Danmark.

Besøgsadresse

Statens Naturhistoriske Museum
Øster Voldgade 5-7
1350 København K
Tlf: 22 82 76 79

Åbningstider og entré

Book din billet online

Der er mange gæster, som ønsker at besøge udstillingen 'Dinosaurernes konge' netop nu. Samtidig kører vi med nedsat kapacitet i henhold til myndighedernes anbefalinger for at sikre god plads og en tryg oplevelse. For at undgå kø og udsolgte datoer er det derfor nødvendigt at booke tid og købe din billet på forhånd via vores webshop.

Billetter kan købes to måneder frem i tiden og gælder til 'Dinosaurernes konge' og museets øvrige udstillinger.

Årskortholdere og gæster med forudbetalte rabatkort så som Copenhagen Card og Parkmuseerne skal også reservere et tidspunkt via webshoppen for at være sikret adgang ved ankomst til museet på Øster Voldgade.

Driftstatus: Du kan i øjeblikket opleve lidt ventetid i webshoppen.

Event- og aktivitetsprogram

Lær at genkende en meteorit og bliv klogere på stenene fra himlen, så du kan blive klædt på til selv at kunne gå på meteoritjagt. Her kan du læse mere om de aktiviteter og events, der er tilknyttet udstillingen…

Skolemateriale

Meteoritjagt

Pressefotos

Pressefotos

Tak til:

MNHN logo

Udstillingen er oprindeligt designet og opsat af Muséum national d’histoire naturelle (Frankrig) og tilpasset af Statens Naturhistoriske Museum.

Støttet af:


Spar Nord fonden logo
Louis Hansen fonden logo
Geocenter Danmark Logo

Statens Naturhistoriske Museum understøtter FN's verdensmål for en bæredygtig udvikling:


FN's verdensmål logo