Pingvinger fra udstillingen Fra pol til pol - Pingviner - Permanent Udstilling på Statens Naturhistoriske Museum

Fra Pol til Pol

Udstillingen er åben frem til 23. oktober 2022.

PERMANENT UDSTILLING

Nordpolens hvalrosser, Himalayas sneleoparder, regnskovens næsehorn og dyrelivet i den barske Sahara-ørken: Du kommer til at stå ansigt til ansigt med vilde dyr fra alle verdens klimazoner i udstillingen Fra Pol til Pol. Dyrene er gengivet i naturlig størrelse og optræder i tredimensionelle modeller af deres vilde levesteder.

Fra pol til pol - Hvalrosser
Hvalrosser - Nordvest-Grønland. Gruppen på tre hanner forstyrres af den største, der vil hindre en nyankommen han i - ved hjælp af stødtænderne - at trække sig op på isen.

Udstillingen er museets ældste og er bygget op omkring farverige ’dioramaer’, hvor museets konservatorer nøje har genskabt landskaber og dyr, som de ser ud i virkeligheden. Du bevæger dig igennem verden fra nord til syd og kommer til at opleve jordens vidt forskellige klimazoner og de dyr, der lever der. Få svaret på, hvordan de kolossale hvalrosser fra Grønland klarer sig i det isfyldte farvand og oplev mildere egne som de nordsvenske skove med tjur og los, før du bevæger dig videre til dansende traner og regnskovens næsehorn og aber. Til sidst runder du af på Antarktis, hvor du kan hilse på en koloni af pingviner.

Besøgsadresse

Statens Naturhistoriske Museum
Zoologisk Museum
Universitetsparken 15
2100 København Ø
Tlf: 22 83 63 55

Åbningstider og entré

For skoler og gymnasier

Tag klassen med på Zoologisk Museum og bliv klogere på evolution, dyreliv og naturhistoriske metoder. 

Læs mere her... 

Sneleopard
Sneleopard - Himalaya

Sumatra-næsehorn - Udstillingen Fra Pol til Pol
Næsehorn - Sumatra